Нова линија у Бањалуци: Седмица повезује УКЦ с неколико насеља

Независне
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Од понедјељка на подручју града почеће да саобраћа нова линија јавног превоза, и то преко новоизграђене саобраћајнице на мјесту некадашњег воћњака, која ће спојити више градских насеља с Универзитетским клиничким центром РС.

"Ријеч је о новој линији Лауш - Паралела - Центар - Зелени мост, која ће носити ознаку линија број 7. Аутобуси на овој линији саобраћаће улицама Јованке Г. Змијањке, Владике В. Настића, новоизграђеном саобраћајницом, Зеленгорском, Ранка Шипке, кроз центар до новог моста у Обилићеву и ТО 'Бема'", појаснили су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Додају да је почетно стајалиште линије на Лаушу у Улици Јованке Гајић Змијањке, а код ТО "Бема" ће се поклапати са почетним стајалиштем линије број 13.

"На овај начин биће остварена веза УКЦ-а с насељима Лауш и Кочићев вијенац, те Домом за стара лица и Обилићевом са једне стране. У исто вријеме, отварањем ове линије, оствариће се боља повезаност УКЦ-а с централном градском зоном и увезивање са осталим линијама", казали су у ресорном одјељењу.

У почетној фази, аутобуси ће саобраћати на сваких сат времена сваког дана, а у зависности од броја путника, планирано је увођење и додатног броја полазака. Из смјера Обилићева први полазак биће у 6.30, а из смјера Лауша у шест часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана