Нижа цијена карата не важи за међуградске линије

И. П.
Нижа цијена карата не важи за међуградске линије

Бањалука - Град не утиче и не одређује правила на републичким линијама, већ се смањење појединачне цијене карата односи на све 22 градске и 34 приградске линије, саопштили су из Градске управе.

- Бањалука је једина локална заједница у БиХ која је снизила цијене карата. Што се тиче републичких линија, иако је ријеч о везама са сусједним општинама и линијама, оне нису регистроване у Градској управи и нису приградске линије. Градска управа нема надлежност да одређује поласке, трасе, цијену, и др. На примјер, не можемо рећи превознику у колико ће часова аутобус на линији Бањалука – Трн да крене из Трна, и по којој цијени ће да превози путнике из Лакташа или из неких других локалних заједница - појашњавају у Градској управи.

Додали су да ова правила важе и за линије Бањалука – Лакташи, Бањалука – Слатина, Бањалука – Велико Блашко, Бањалука – Јаблан, Бањалука – Омарска, Бањалука – Ламовита и друге.

Град је позвао све кориснике јавног градског и приградског превоза да у случају наплаћене цијене карте према старом цјеновнику, пријаве случај у Одјељење за инспекцијске послове или Одсјек за саобраћај, јер се ради о озбиљном прекршају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана