Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића

Срна
Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића

БАЊАЛУКА- Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поднио је данас кривичну пријаву против градоначелника Драшка Станивуковића због злоупотребе службеног положаја, односно прибављања имовинске користи за запослене у Градској управи, а на штету градског буџета, односно грађана.

Нинковић је након подношења кривичне пријаве против Станивуковића испред бањалучког Окружног јавног тужилаштва рекао новинарима да ће ићи у Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске гдје ће поднијети захтјев за инспекцијски надзор над исплатом плата запосленим у Кабинету градоначелника.

-Тиме ћу заокружити ову причу у вези са платама, препустити надлежним институцијама да раде свој посао и након тога ћемо имати епилог - истакао је Нинковић.

Он је навео да ће, након што заврши званичну комуникацију са Министарством управе и локалне самоуправе на исти начин, у виду личне кривичне одговорности, ићи и према овлаштеним потписницима јер су, како је рекао, злоупотријебили овлаштења која су добили од градоначелника.

Говорећи о наредној сједници градске Скупштине, Нинковић је навео да ће наредне седмице заказати скупштински Колегијум.

Нинковић је напоменуо да је Колегијум тај који утврђује приједлог дневног реда и датум сједнице Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана