Никољданске радости дјеце на опоравку

Данијела Стоканић
Никољданске радости дјеце на опоравку

Бањалука - Малишани који су на рехабилитацији у Заводу за физикалну медицину "Др Мирослав Зотовић", заједно са другарима посебног одјељења ОШ "Борисав Станковић", јуче су свечано обиљежили свој омиљени празник Светог Николу и радовали се поклон пакетићима.

Ученица Основне школе "Борисав Станковић" Слађана Стефановић на приредби је глумила Баку Мразицу.

- Требало ми је, као и мојим другарима, много времена и труда за припрему ове приредбе, јер то је за нас најљепши догађај - рекла је Стефановићева, додајући да је много срећна због наступајућих празника.

Њен другар, четрнаестогодишњи Његош Михајловић са Пала, који се на приредби представио као Дједа Мраз, каже да је већ десети пут на рехабилитацији у овом заводу, али да  први пут учествује на приредби.

- Много ми се свидјела улога Дједа Мраза, као и дружење са осталом дјецом - рекао је Михајловић.

Васпитачица Божана Савановић каже да је изузетно захтјеван рад са дјецом са посебним потребама и да треба уложити много времена и труда, који се на крају врати.

- Презадовољна сам овим малишанима. Драго ми је што баш ја радим са њима - рекла је Савановићева.

Портпарол Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Тања Мандић-Ђокић рекла је да је ова приредба, између осталог, и начин да захвале свима онима који током цијеле године са њима сарађују.

- Поред тога, и да се скрене пажња на њихове могућности и потребе. Сваке године скрећемо пажњу на неку тему, ове године смо се усмјерили на потребу адекватних ортопедских помагала, посебно инвалидских колица - рекла је Мандић-Ђокић.

На приредби  је учествовало 15 малишана из Завода и Хор матичне школе, који су кроз рецитације, глуму и разне скечеве жељели да скрену пажњу на значај адекватних ортопедских помагала, посебно колица.

Тешановић

Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић присуствовала је јуче приредбама у Заводу "Др Мирослав Зотовић" и Дјечијем дому "Рада Врањешевић". Том приликом  уручила је пригодне поклоне малишанима.

- Сваке године обрадује ме приредба коју припреме малишани у Заводу "Др Мирослав Зотовић". Лани је Министарство дало 10.000 марака за сензорску собу и надамо се да ће ускоро бити у функцији - казала је Тешановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана