Нико не жели да санира нови мост преко Врбаса у Пријечанима

Весна Поповић
Нико не жели да санира нови мост преко Врбаса у Пријечанима

Бањалука - Нико не жели да санира нови висећи мост у Пријечанима, а тендер за избор фирме која би била задужена за тај посао је пропао, јер се нико није пријавио.

Изјавио је то у петак градоначелник Игор Радојичић и додао да није било другог избора осим да тендер буде поништен.

- Преостаје нам да распишемо нову јавну набавку с надом да ће се грађевинска предузећа пријавити. Немогуће је да од толико грађевинара нико није заинтересован за тај посао - казао је Радојичић.

Објаснио је да је град учинио све што је било у његовој моћи да би мост у Пријечанима био безбједан за грађане.

- У буџету смо обезбиједили 100.000 КМ, урађен је ревидирани пројекат и сада можемо само чекати да се неко јави да за тај посао - додао је Радојичић.

Он је у петак озваничио и почетак изградње 1.000 метара водоводне мреже у улици Туњице, чиме ће  бити обезбијеђено водоснабдијевање за 20 домаћинстава у мјесној заједници Шарговац. Вриједност пројекта је 55.535 КМ, а предузеће "Хидро сплет" из Лакташа има рок од 35 дана да заврши радове.

- Због ових врућина а и генерално, приградска насеља и села имају доста проблема са снабдијевањем водом, тако да ћемо и наредних година имати много посла на томе. Преговарамо о већем финансијском пакету од 20 милиона КМ, којим бисмо обезбиједили да буде настављено више крупних пројеката - од "Црног врела" до изградње мреже у Јагарама, Чесми те поткозарским крајевима. Ако бисмо у томе успјели онда би за неколико хиљада становника био трајно ријешен проблем снабдијевања водом - рекао је Радојичић.

Додао је да наставак изградње регионалног водовода "Црно врело" иде планираном динамиком.

- Покушаћемо да ове године завршимо примарни дио система. Вриједност тог пројекта је два милиона КМ, а Влада РС је уплатила 500.000 КМ. За почетак радова је то сасвим довољно - додао је Радојичић.

Казао је да је у припреми и нови пројекта водоснабдијевања Рекавица, гдје један дио уопште нема воде, а други због надморске висине има проблема са слабим дотоком воде.

Предсједник Савјета МЗ Шарговац Рајко Радаковић је захвалио градским властима на реализацији овог пројекта.

- Он је од изузетног значаја за мјештане који до сада уопште нису имали воде, већ су се сналази како знају и умију - казао је Радаковић.

Мјештанин Шарговца Ћиро Малић је рекао да ће њихова свакодневица у будућности бити лакша.

- Воде уопште нисмо имали. Видите какве су врућине и сваку кап смо морали доносити у кантама - навео је Малић.

Фонтана

Игор Радојичић је рекао да су досадашње контроле фонтана показале да нема ниједног доказа да је дошло до пробијања струје у инсталацијама и могућности напонског удара.

- Електроинсталације смо физички откопчали од фонтана. Тражили извјештај фирме која је задужена за одржавање "Валек комерц", на терену су били инспекцијске и комуналне службе па и републички електроенергетски инспектор - додао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана