Ниче туристички комплекс на Ади

Јасмина Перишић
Ниче туристички комплекс на Ади

Бањалука - Изградња туристичког комплекса на ријечном острву у Ади почела је јуче уклањањем дрвећа и ниског растиња. Предузеће "Стара Ада" градиће на узвишењу усред тока Врбаса плажу, ботаничку башту, угоститељски објекат, игралиште, пикник простор, дајак марину, концертни подијум...

Радници предузећа "Марковић инвест" из Лакташа засукали су рукаве и кренули у велики грађевински захват. Изграђен је приступни пут којим је скренут ток Врбаса па је сада острво повезано са обалом.

- На овом мјесту биће изграђено луксузно купалиште које ће бити повезано са рестораном "Стара Ада". У почетној смо фази. Рок за завршетак радова је 100 дана и ако све буде текло по плану, до августа би овај нови туристички комплекс требало да буде изграђен - рекао је један од радника који није желио да му објавимо име.

Из предузећа "Стара Ада" истичу да ће изградњом нових објеката на ријечном острву град добити савремени и атрактивни туристички комплекс.

- Имамо у плану да у првој фази изградимо коктел бар, купалишта и концертни подијум. То би требало да буде готово до 1. августа када бисмо концертом отворили комплекс. Не знамо да ли ће изградња осталих објеката бити завршена у љетњој сезони, али у сваком случају, изградићемо све што смо зацртали - казали су у "Старој Ади".

Предузеће "Стара Ада" одлучило је да инвестира у развој туристичко-угоститељске дјелатности те добило концесију на земљиште које је у власништву града.

Мјештанин насеља Ада Миладин Јерковић сматра да је штета да не буде искоришћен потенцијал острва.

- Свака нова инвестиција у насеље је добродошла. Острво ће засигурно љепше изгледати када га буду уредили. Нарочито ми је драго што ће купачи и посјетиоци комплекса допринијети да овај дио насеља још више заживи. Свака градња која је занимљива грађанима је за похвалу - рекао је Јерковић.

Површина два хектара

Планирано је да се до острва долази мостом из баште ресторана "Стара Ада". Ово ријечно острво на којем се гради туристички комплекс површине је око два хектара и налази се око три километра узводно од ушћа Врбање. Оно представља простор у равничарском дијелу доњег тока Врбаса, у насељу Ада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана