Неуређене улице у Дебељцима вапе за обновом

Александра Тодоровић
Неуређене улице у Дебељцима вапе за обновом

БАЊАЛУКА - Мјештани насеља Дебељаци упутили су молбу предсједнику Скупштине града Младену Илићу да приликом састављања буџета града планирају новац за реконструкцију главне саобраћајнице у овој мјесној заједници.

Предсједник МЗ Дебељаци Дејан Штрбац каже за “Глас Српске” да су највећи проблем у овом насељу неасфалтиране саобраћајнице и да је мјештанима отежано кретање.

- Улице су неасфалтиране, а када пада киша или снијег, практично и непроходне. Након тога, улице буду у веома лошем стању, па смо принуђени да се обратимо службама да посипају улице шљунком, како би мјештани уопште могли да изађу из кућа - казао је Штрбац.

Додао је да поред главне улице, постоје још неколико саобраћајница које вапе за реконструкцијом.

- Ово је дугогодишњи проблем, а до сада смо добијали само обећања да ће бити ријешен. До сад нисмо добили никакву потврду да ли ће и када санација почети, али надам се да ће завршити у току ове године - нагласио је Штрбац.

Према његовим ријечима идући корак је обраћање градоначелнику Драшку Станивуковићу, како обећање не би остало само на ријечима.

- Обратићемо се градоначелнику како бисмо додатно нагласили о каквом проблему се ради. Мјештанима је заиста отежано обављање свакодневних обавеза - казао је Штрбац.

Додао је да су задовољни јавном расвјетом, али да има дијелова насеља која су још у мраку.

Предсједник Скупштине града Младен Илић казао је да су га мјештани Дебељака позвали на разговор о реконструкцији главног пута у насељу.

- Позвали су ме да заједно подстакнемо Градску управу да настави са радом у овом правцу. Реконструкција највеће саобраћајнице у Дебељацима је неопходна, а ми располажемо великим финансијским оквиром за ову активност - казао је Илић.

Према његовим ријечима реконструкција би подразумијевала проширење коловоза и изградњу тротоара, што би смањило број саобраћајних незгода које су честе јер је коловоз преузак.

- Ова иницијатива је значајна за најмлађе мјештане који свакодневно иду пјешке у школу - рекао је Илић.

Додао је да су приоритети изградња дијела саобраћајнице у Шарговцу, реконструкција дијела саобраћајница у Пријечанима, Чесми и другим насељима.

Стратегија

Младен Илић је казао да се нада да ће нова администрација наставити стратегију претходне, која се односи на изградњу и реконструкцију централних саобраћајница у приградским насељима.

- Морамо имати разумијевања за Одјељења за саобраћај и путеве као и за рад Градске управе да ово буде један од приоритета, јер не можемо директно утицати на санацију проблема, али заједничким договорима можемо потенцирати да ово буде међу приоритетима - казао Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана