Непроходне улице скратиле аутобуске линије у Бањалуци

Јасмина Перишић
Непроходне улице скратиле аутобуске линије у Бањалуци

Бањалука - Због нових временских непогода које су задесиле град и поново уништиле добар дио саобраћајница, на појединим линијама аутобуси не саобраћају до крајњих одредишта, а путници су до дањег приморани да пресједају у друге аутобусе.

У предузећу "Централ" кажу да аутобус 14б на линији Нова аутобуска станица - Борик - Старчевица - Чајићи, не вози до крајњег одредишта у насељу Чајићи (Ребровац).

- Аутобус 14б не вози кроз Тузланску улицу, која је претрпјела велика оштећења у невремену које нас је задесило. Зато се окреће одмах прије почетка ове улице, тачније у улици Рајка Боснића код гробља на Старчевици. Линије је скраћена за укупно два километра - рекли су у предузећу "Централ". Појаснили су да је пут у Тузланској улици једва проходан и за аутомобиле. Нагласили су да путници најчешће пресједају у аутобусе "Бочац турса", који возе према Зеленом виру и Врбањи, а за које поново морају да плате карту.

Аутобус број 17 предузећа "Аутопревоз", који вози правцем Нова болница - Обилићево - Поток, окреће се једну станицу раније.

- Због катастрофалног стања у којем се налазе улице у насељу Поток, наш аутобус се окреће у Крфској улици, једну станицу прије крајњег одредишта у насељу Поток, а аутобуси на свим осталим линијама саобраћају редовно - рекао је генерални директор предузећа "Аутопревоз" Дејан Мијић.

Директор предузећа "Бочац турс" Слободанка Марчета рекла је да од јуче на линијама овог аутопревозника нема никаквих измјена.

- Сада је све у реду. Једино у сриједу није возило аутобус "Алдемо турса" на линији Дебељаци - Центар - Дебељаци, јер је мостић у овом насељу био уништен, док се већ од јуче саобраћај и на овој линији одвија редовним током - рекла је Марчета.

Директор предузећа "Павловић турс" Раденко Павловић рекао је да аутобуси на свим линијама овог аутопревозника возе по уобичајеном реду вожње.

Комисије

Из Градске управе су рекли да су представници Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја формирали комисије које раде на процјени штете, тако да се до дањег не зна када ће она бити санирана и аутобуси поново почети да возе редовним линијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана