Неповољна епидемиолошка ситуација у Бањалуци

Срна
Неповољна епидемиолошка ситуација у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Епидемиолошка ситуација на подручју града Бањалука је и даље неповољна, здравствени систем је оптерећен, па су грађани позвани да се понашају одговорно и да поштују све прописане мјере, саопштено је из Градске управе.

На данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације најављено је да у наредном периоду почиње вакцинација за коју је Град спреман да обезбиједи неопходну логистичку подршку.

Према подацима Дома здравља, у Бањалуци је у прошлој седмици регистровано 417 заражених вирусом корона, те је на сједници истакнуто да је здравствени систем оптерећен и да су здравствени радници преуморни, као и да је кључно придржавати се прописаних мјера.

Из Градске управе су подсјетили да је од данас, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, дозвољено извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, за шта се Град у ранијем периоду залагао.

На сједници су усвојени програм рада Штаба за ову годину, те План активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на подручју Бањалуке за 2021. годину, овогодишњи План одбране од поплава и План обуке и оспособљавања Штаба за ванредне ситуације, јединица и тимова цивилне заштите и повјереника заштите и спасавања за период 2021-2023. године.

Разматран је и извјештај о раду Штаба за прошлу годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана