Насипање путева по распореду Градске управе

Игор Пилиповић
Насипање путева по распореду Градске управе

Бањалука - Расподјела материјала за одржавање и насипање макадамских путева, што су до сада радили савјети мјесних заједница, убудуће ће бити надлежност Градске управе. Тако су одлучиле градске власти!

Градоначелник Слободан Гаврановић је рекао да је град имао добру намјеру да савјети мјесних заједница буду укључени у расподјелу материјала за насипање путева, али се дешавало да приоритетне дионице буду заобиђене.

- Ова пракса мора бити прекинута. Ниједан налог неће бити плаћен док референт из Одјељења за комуналне, стамбене и послове саобраћаја не одреди приоритете за насипање макадамских путева. Сарадња мора бити са мјесним заједницама, али неће одлучивати неко ко је неодговоран - казао је Гаврановић.

Истакао је да ако постоје злоупотребе на терену у вези са расподјелом материјала, неко мора да одговара за то.

- Одговараће онај ко је потписивао налоге за плаћање испоруке материјала за насипање - рекао је Гаврановић.

Одборник Уједињене Српске у Скупштини града Миленко Јаћимовић, који је на прошлој Скупштини поставио ово питање, рекао је да проблем настаје зато што већ двије године савјети мјесних заједница нису у мандату и дошло је до нарушавања међуљудских односа.

- Одређена лица која имају контакте са надлежним одјељењем, пијесак и камен за насипање распоређују онако како они сматрају. Насипани су путеви мјештанима који су њима блиски и због тога је један дио људи у мјесним заједницама ускраћен за поправку и одржавање путева - рекао је Јаћимовић.

Додао је да су примједбе стигле из мјесних заједница Голеши, Павићи, Крмине, Бронзани Мајдан.

- Чланови савјета мјесних заједница издавали су налоге да буду насипани путеви тамо гдје није потребно, а тамо гдје јесте, макадами нису поправљани. Све ово је стварало врло ружну слику на терену. Поставио сам питање и Комуналној комисији, чији сам предсједник и донесен је закључак да распореди насипања путева пређу у надлежност Одјељења за стамбене, комуналне и послове саобраћаја, односно њихових референта и надзорних органа. Они ће то равномјерно распоређивати - казао је Јаћимовић.

Истекли мандати

Мандати члановима савјета мјесних заједница истекли су прије двије године, а нови би требало да буду изабрани мјесец након локалних избора у октобру ове године. До тада ће садашњи чланови обављати дужности у "техничком мандату".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана