Наплата паркинга уводи ред У Равногорској и улици Драгише Васића

Игор Пилиповић
Наплата паркинга уводи ред У Равногорској и улици Драгише Васића

Бањалука - Наплата паркинга за станаре Равногорске и улице Драгише Васића у Новој вароши почеће од 15. фебруара.

Из Градске управе су саопштили да ће становници ових улица моћи да паркирају аутомобиле на 250 означених паркинг мјеста.

- Паркирање на овом паркиралишту, које припада другој тарифној зони, коштаће 0,50 КМ за сваки сат паркирања, а цјелодневна карта за паркирање износиће три КМ - рекли су у Градској управи.

Паркинг карта моћи ће се купити и путем СМС поруке.

- Ако се плаћа на тај начин, потребно је СМС поруком послати регистарску ознаку возила на м:паркинг број:
0835100 за другу зону један сат. За исту зону цјелодневна паркинг карта се може платити СМС поруком на број 0831103 - рекли су у Градској управи.

Цијена мјесечне паркинг карте, која се може користити на свим паркиралиштима друге зоне, износи 40 КМ. Станари зграда у Равногорској улици од броја један до 17, као и бројеви 21, 23, 25 и 27, те у улици Драгише Васића на бројевима један, три, пет и седам имају право на повлашћене паркинг карте за станаре.

- За куповину повлашћене карте потребно је приложити:
потврду о пријави пребивалишта (фотокопија), фотокопију саобраћајне дозволе. Дозвола треба да гласи на подносиоца захтјева - рекли су у Градској управи.

Цијена повлашћене карте за станаре износи 50 КМ за једну годину.

Становници ових улица кажу да су задовољни што су добили уређен паркинг.

- Задовољан сам што смо добили уређен паркинг. Надам се да ће наплата отјерати возаче који су долазили овдје да се бесплатно паркирају - рекао је становник Равногорске улице Стојан Мирковић.

Из Одсјека за паркинге и гараже су поручили да се за све информације у вези са куповином мјесечних и повлашћених карата за станаре грађани могу обратити у њихове просторије у улицу Краља Алфонса Тринаестог 26.

Цијене

Цијена паркирања на паркиралиштима у првој тарифној зони је марка за сваки сат паркирања, а цјелодневна карта за паркирање износи пет КМ. Цијена мјесечне паркинг карте, која се може користити на свим паркиралиштима (осим у јавној гаражи) износи 100 КМ, а годишње хиљаду КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана