Након поплаве у Драгочају путеви уништени, клизишта пријете

Сања Амиџић Фото: А. Чавић
Након поплаве у Драгочају путеви уништени, клизишта пријете

Бањалука - Вода из кућа, дворишта и пословних простора на подручју насеља Драгочај јуче се повукла, али иза себе је оставила уништене путеве и мостове.

На подручју ове мјесне заједнице водена бујица током протеклог викенда оштетила је три мања моста и однијела око десет километара макадамских путева.

Потпредсједник Савјета мјесне заједнице Драгочај Милан Вучковић рекао је да су у овом насељу покренута и два клизишта, од којих једно пријети кућама.

- Клизиште је дуго око 200 метара и, према нашим процјенама, пријети да се обруши на неке стамбене објекте, али чекамо да комисија изађе на терен и процијени право стање - казао је Вучковић.

Велика материјална штета причињена је и на привредним објектима.

- Вода је ушла у девет пословних објеката, гдје је уништила материјал за производњу, али и машине - рекао је Вучковић.

Власник штампарије и шиваонице "Графо Балкан" Душко Скакић рекао је да је, према његовој процјени, причињена штета на његовој фирми око 15.000 марака.

- Вода је ушла у комплетан простор од 140 метара квадратних, уништен је материјал за производњу, али и дио машина - казао је Скакић.

Тринаесточланој породици Зденке Павловић из овог насеља вода је ушла у кућу и помоћне објекте па све ствари изнијели у двориште како би очистили објекте.

- У кући има петоро мале дјеце, највише се плашим заразе и болести и зато апелујем на надлежне да што прије обаве дератизацију објеката - казала је Павловићева. Додаје да је ово трећи пут у току ове године да водена бујица плави њено домаћинство.

- За неколико дана најављују нове падавине и у страху сам од нових поплава - казала је Павловићева.

И њен комшија Иван Бучић није у бољем положају. Вода му је ушла у помоћне објекте и уништила два аутомобила.

- Вода је у братовом аутомобилу била скоро до волана, док је у мом било нешто мање воде - казао је Бучић.

Коњички клуб

Поплава која је претходних дана захватила Драгочај штету је нанијела и коњичком клубу у овом мјесту.

- Штета је огромна. Уништен је спољни дио штале, али и велике количине сијена - рекао је Милан Вучковић. Додао је да су коњи током поплаве били пуштени из штале јер је вода ушла у објекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана