Највише прекршаја на Бањалучком пољу

Н. Б.
Највише прекршаја на Бањалучком пољу

Бањалука - Стационирани радари у јануару су забиљежили 1.597 саобраћајних прекршаја, који се најчешће односе на прекорачење дозвољене брзине за 10 до 20 километар на час.

Ово су потврдили у Министарству унутрашњих послова и додали да систем стационираних радара прекорачење брзине мјери на три локације.

- Највише прекршаја, њих 639, забиљежио је радар на раскрсници Булевара српске војске и улице Олимпијских побједника на Бањалучком пољу. Онај у Зеленом виру евидентирао је 485, а у улици Крајишких бригада 473 саобраћајна прекршаја - рекла је начелница Одјељења за односе с јавношћу у МУП-у РС Мирна Миљановић.

У 2016. овај систем за контролу саобраћаја забиљежио је укупно 40.042 прекршаја.

- Највише их је било у Зеленом виру, чак 19.749 - навела је Миљановићева.

Казна за прекорачење дозвољене брзине од 10 до 20 километара на час по измјенама Закона о основама безбједности саобраћаја износи 50 КМ.

Грађани истичу да бахатим возачима треба стати у крај.

- Да се ја питам, ставио бих камеру на сваку равну дионицу у граду, јер појединци за воланом не размишљају о безбједности пјешака, бициклиста и других учесника у саобраћају већ само знају да стисну папучицу гаса. И казне су преблаге за ове што јурцају градским улицама - казао је Милош Зрнић, који живи у улици Крајишких бригада, односно на западном транзиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана