Најмлађи први честитали граду његов дан

Невена Бунић
Најмлађи први честитали граду његов дан

Бањалука - Малишани из Центра за предшколско васпитање игром и пјесмом јуче су први честитали граду његов дан, 22. април. Манифестацијом "Најмлађи вољеном граду" која је одржана у Музичком павиљону парка "Петар Кочић" отворено је обиљежавање 72 године од ослобођења Бањалуке у Другом свјетском рату.

Популарни Стакленац био је премали да приме све оне који су дошли да виде дјецу у шароликим костимима, плес, коло  и сцене из култног филма "Бриљантин". На отварању манифестације дјеца из свих градских вртића су запјевала у јединственом хору.

- Ова приредба је честитка најмлађих свом граду. Малишани су показали таленат за игру, пјесму, рецитацију...  Изузетно ми је драго што што је овом манифестацијом почела прослава 22. априла. Дјеца из нашег центар су више од десет година активни учесници свечаности које се одржавају поводом Дана града - рекла је директорка Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Већина малишана била је радосна због наступа и доста су причала колико воле Бањалуку. За све своје тачке били су награђени громогласним аплаузима.

- Наш град је лијеп, посебно Врбас и тврђава Кастел. Волим  да се играм у парковима. У част града извели смо коло бојарку које смо дуго припремали - казао је Данило Кајиш из вртића "Наша дјеца".

Било је и оних који свој град воле из неких других разлога.

- Има пуно лијепих дјевојчица и доста мјеста за играње. Наш град је стварно лијеп. Када се возим у ауту, волим да гледам кроз прозор и видим разне зграде, оне стаклене велике ми се навише свиђају - рекао је петогодишњи Андрија Видичак.

У програма је одиграна и представа "Школа за пачиће" у извођењу Дјечијег позоришта РС, као и радионице "Брејк денс" и "Израда маски" у организацији удружења грађана "Здраво да сте".

Игре 26. априла

Друге предшколске игре које су требало да буду одржане данас, у организацији Атлетског клуба Бањалука и Центра за предшколско васпитање и образовање, помјерене су због лоших временских услова за сриједу, 26. април.

- На том такмичењу учествоваће предшколске установе са територије града а малишани ће се такмичити у категоријама полигон и штафета - саопштили су из Градске управе.

Ова манифестација одржава се у оквиру прославе Дана града.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана