Надлежне службе на терену: Позив грађанима Бањалуке да предузму превентивне мјере

Г.С.
Надлежне службе на терену: Позив грађанима Бањалуке да предузму превентивне мјере

БАЊАЛУКА - Надлежне службе су на терену од синоћ и уклањају стабла оштећена усљед јаког вјетра, који је погодио Бањалуку.

Према подацима надлежног Одјељења за комуналне послове, екипе активно раде на уклањању стабала и грана и интервенције се врше на више градских локација.

До сада је уклоњено пало дрвеће на подручју насеља Центар, Борик, Обилићево, Бистрица, а екипе и даље прате ситуацију и спремне су за интервенције у случају потребе.

Из Одјељења напомињу да екипе настоје да у што краћем року рашчисте и отклоне посљедице невремена.

Наиме, синоћ, одмах након невремена на терен су изашли припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Бањалука, који су уклањали оштећена и порушена стабла, приоритетно она која су пала уз саобраћајнице како би се саобраћај несметано одвијао.

С обзиром на то да је и за данас на снази упозорење на јаке ударе вјетра, из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице и Одјељења за комуналне послове позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Потребно је да грађани, привредна друштва и други субјекти предузму мјере превенције од јаког вјетра, да уклоне покретне ствари са балкона и виших спратова –тераса, обрате пажњу и на могуће ломове дрвећа и пада предмета са објеката.

Усљед јаког може доћи до рушења дрвећа, те је упућен позив на додатни опрез, али и да се возила не паркирају испод или у близини дрвећа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана