На увиду план чворишта код Кастела

Д. С.
На увиду план чворишта код Кастела

Бањалука - Нацрт Регулационог плана за саобраћајно чвориште код "Кастела" биће изложен на јавни увид од 20. новембра до 20. децембра на неколико локација у граду.

Наиме, нацртом је предвиђена изградња још једног моста преко ријеке Врбас и то у насељу Долац којим би били повезани Мачванска улица и Булевара војводе Степе Степановића. Реализацијом тог важног инфраструктурног пројекта дошло би до саобраћајног растерећења и смањивања гужви на Градском и Венеција мосту.

Поред тога, овај нацрт Регулационог плана обухвата и изградњу кружног тока на раскрсници Булевара цара Душана и улице Краља Петра Првог Карађорђевића, проширење улице поред Кастела са четири саобраћајне траке и тротоарима.

Планиран је још један пролаз за пјешаке испод кружне раскрснице и пасарела од улице Теодора Колокотрониса до Трга Крајине, што ће омогућити несметано кретање возила.

Процјењује се да ће укупни трошкови бити скоро 19 милиона марака, а нацрт је радило предузеће "Пројект".

- Заинтересовани грађани нацрт ће моћи погледати у просторијама предузећа "Пројект", затим у Градској управи и у мјесним заједницама Центар један, Булевар и Обилићево један, сваки радни дан, од осам до 16 часова. Своја мишљења, примједбе и приједлоге на нацрт могу оставити уписом у свеску која ће се налазити у овим просторијама - рекли су у Одјељењу за просторно уређење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана