На шеталишту између Ребровачког и моста Венеција трава до кољена

Данијела Стоканић
На шеталишту између Ребровачког и моста Венеција трава до кољена

Бањалука - Шеталиште поред ријеке Врбас између Ребровачког и моста Венеција потпуно је зарасло у траву и амброзију.

Многи шетачи који свакодневно пролазе овом стазом кажу да из високе траве често излазе змије и пацови.

Приликом обиласка ове стазе екипа "Гласа Српске" затекла је Радојку Бањац и Наду Улетиловић, које су изашле у шетњу са дјецом, како коментаришу стање у каквом се тренутно налази омиљено градско шеталиште.

Бањац каже да редовно долази у овај дио града како би прошетала са дјевојчицом коју чува, али да не памти да је ово шеталиште било запуштеније.

- Током ове године ово шеталиште је само једном кошено. Ништа боља ситуација није була ни љетос када је покошено, јер трава јако брзо расте - рекла је Бањац. Додала је да не зна који је разлог занемаривања градских шеталишта поред ријека, те каже да су лани надлежни много више пажње посвећивали њиховој уређености.

- С обзиром на то да су и недавно биле поплаве, требало је да покосе траву и покупе отпад који је Врбас нанио. Овдје ништа није урађено од тада - рекла је она.

Улетиловићева је казала да свему овоме доприносе и појединци који шетајући баце омот од чоколаде или врећицу од чипса гдје стигну.

- Овом стазом свакодневно шетам са унуком, али искрена да будем, плашим се да пустим дијете да скрене са стазе и стане на траву, јер ко зна шта тамо вреба - казала је она.

Предсједник Савјета мјесне заједнице (МЗ) Старчевица, којој припада ово шеталиште, Ђорђе Кнежевић је рекао да ће послати допис Градској управи како би што прије средили овој дио града.

- Није било притужби грађана да је шеталиште запуштено. Сматрао сам да је то једно од уређенијих шеталишта у насељу, с обзиром на то да је окружено новим зградама - казао је он.

За одржавање ријеке Врбас и њених обала у граду, укључујући и ово шеталиште, задужено је предузеће "МГ Минд" из Мркоњић Града, у којем су рекли да је истекао уговор са Градском управом о одржавању и уређењу корита ријека, водотокова и њихових обала.

- Ових дана треба поново да се састанемо како бисмо видјели како ћемо и шта даље. За вријеме уговора се радило онолико колико нам је буџет фирме дозвољавао - рекао је директор овог предузећа Владимир Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана