На радост најмлађих: Нова мјеста за игру добили малишани у Драгочају, Центру, Рацунама, Куљанима, Петрићевцу…

ГС
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА- Бањалучки малишани ове године добили су више нових мјеста за игру, а само током протеклих неколико седмица нова игралишта изграђена су у насељима: Центар, Драгочај, Рацуне, Куљани, те на Петрићевцу.

У седмици када се додатно скреће пажња на сва права која дјеца имају и на заштиту истих, подсјећамо да, уз обезбјеђење додатних мјеста у јавним вртићима и суфинансирање трошкова боравка у приватним вртићима – Град води рачуна и о тoме да најмлађи становници у својим насељима имају и уређен кутак за игру.

Тако је протекле седмице завршено дјечије игралиште у Драгочају како би малишани имали мјесто за забаву, али и мјесто за здраво и активно дјетињство.

И најмлађи у насељу Центар добили су ново игралиште. У блоку између улица Николе Пашића и Браће и сестара Глумац изграђено је дјечије игралиште и терен за баскет.

Дјечија игралишта недавно су саграђена и у Рацунама, те уз вртић на Петрићевцу.

Током протеклог мјесеца завршено је и дјечије игралиште, које се налази на улазу у насеље Куљани и уједно то је и прво игралиште, које је изграђено у овом насељу.

Љетос је на радост малишана насеља Обилићево у потпуности реконструисано дјечије игралиште у Улици Марка Краљевића.

Наставља се са изградњом нових мјеста за дјечију игру, па су радови у току у насељима: Булевар, Трла, Кочићев вијенац и Шарговац, а услиједиће у Рамићима.

Истовремено се припрема и пројектна документација за нова дјечија игралишта, између осталих, за насеља: Српске Топлице, Куљане, Врбању и друга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Удоми љубав
Удоми љубав
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана