На отварањуКочићевог збора изложбе фотоса и сувенира Змијања

Ј. П.
На отварањуКочићевог збора изложбе фотоса и сувенира Змијања

Бањалука - Традиционални, 52. "Кочићев збор" биће свечано отворен вечерас у 20 часова у парку "Петар Кочић" изложбом фотографија "Кочићево Змијање" и изложбом етно сувенира са змијањског платоа.

У оквиру седмодневне манифестације посјетиоцима ће бити представљени бројни културни и забавни садржаји, али и туристичка понуда тог краја.

У оквиру манифестације, у Београду ће на Кочићевом гробу у Алеји великана бити положени вијенци, а у Клубу књижевника организовано књижевно вече. У Бањалуци ће наредних дана бити одржане вечери бесједништва и сатире радионице за најмлађе, као и округли сто "Кочић - наш савременик".

Један од најпопуларнијих садржаја "Кочићевог збора", традиционалне борбе бикова, ове године биће одржане у два дана, 26. и 27. августа на зборишту у Стричићима.

Свечана академија на којој ће књижевнику и преводиоцу Кољи Мићевићу бити уручена традиционална "Кочићева награда" одржаће се у суботу у "Банском двору" 

Круна "Кочичевог збора" биће у недјељу, када је, између осталог, у Стричићима, родном мјесту народног трибуна, планиран културно-умјетнички програм, надметање у народним вјештинама и спортовима, те додјела признања и награда. За разлику од претходних година, организатор збора је Градска управа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана