На мјесто у вртићу чека 700 малишана

Александра Тодоровић
На мјесто у вртићу чека 700 малишана

БАЊАЛУКА - Град ће до краја године постати богатији за још два вртића у Куљанима и Врбањи, чиме ће имати укупно 31 објекат за предшколско васпитање.

Рекла је ово за “Глас Српске” директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић и подсјетила да је у сриједу отворен вртић на Петрићевцу, у којем ће бити смјештено 96 малишана из овог насеља.

- У плану је да до краја ове године у функцији буде укупно 31 предшколски објекат, међу којима и два нова објекта у Куљанима и Врбањи - рекла је Куртиновићева.

Додала је да је са попуштањем епидемиолошких мјера повећан број малишана у вртићким групама.

- Због цјелокупне ситуације проузроковане вирусом корона Институт за јавно здравство РС прописао је да је максималан број дјеце у групи 25. Побољшањем епидемиолошке ситуације и попуштањем мјера вратили смо се на пријашњи начин рада, што је повећало смјештајне капацитете - појаснила је Куртиновићева.

Истакла је да је тренутно око 700 дјеце на чекању за пријем у вртић.

Куртиновићева је позвала родитеље чији су малишани на конкурсу добили мјесто у вртићу да донесу љекарска увјерења и родне листове за дјецу како би могли да склопе уговоре.

Појаснила је да ће први јавни вртић на Петрићевцу са радом почети 1. јуна.

- Рад ће бити организован у двије васпитно-образовне групе од три године до поласка у школу, те двије јасличке групе - нагласила је Куртиновићева.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је раније да је прикупљена сва потребна документација, те да новоизграђени вртић на Петрићевцу коначно има употребну дозволу, чиме су испуњени услови за пријем првих малишана. Најавио је да је у наредном периоду потребно издвојити око 60.000 КМ за уређење дворишта и набавку справа за дјечја игралишта уз овај вртић. Станивуковић је додао да су планирана средства и за енергетску обнову вртића у улици Симе Миљуша.

Он је раније изјавио да ће град издвојити још 300.000 КМ за уређење вртића у Куљанима који би требало да буде завршен у августу. За опремање вртића у Врбањи биће издвојено додатних 170.000 КМ.

Подршка Србије

Станивуковић је саопштио да је вртић на Петрићевцу изграђен уз подршку Србије, те да ће град и даље наставити да његује сарадњу са Владом Србије, јер је она веома важна за развој града.

- Уз подршку Србије настављамо радити на новим важним пројектима као што је школа у насељу Ада, о чему интензивно разговарамо - нагласио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана