На бесплатним секцијама вјежба 1.359 дјеце

Ј. Ст.
На бесплатним секцијама вјежба 1.359 дјеце

БАЊАЛУКА - За спровођења пројекта “Развој спорта кроз школске спортске секције” град мјесечно издваја око 10.000 КМ, а од ове године уведен је и координатор. Успостављен је и партнерски однос са Стручно спортским удружењем “Спортски мисли добро”. Ријеч је о пројекту кроз који су најмлађи суграђани уз подршку Градске управе добили прилику да бесплатно учествују у раду спортских секција.

Координатор пројекта Велибор Видовић казао је да у пројекту учествује 1.359 дјеце, узраста од другог до петог разреда.

- Бенефити овог пројекта су вишеструки, јер су обухваћена дјеца слабијег имовинског стања, гојазни, али и малишани који до сада нису били укључени у спортске активности. Пројекат је свакако значајан због здравих животних навика. Имајући у виду да у приградским и сеоским насељима дјеца имају мање могућности да се укључе у спортске колективе, користи овог пројекта највидљивије су управо у приградским школама, јер су пројектом обухваћени скоро сви ђаци млађег узраста - истакао је Видовић.

Ове школске године за учешће у реализацији пројекта пријавили су се незапослени и запослени професори физичког васпитања, као професори на стручном усавршавању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана