На Бањалучком сајму задовољни одзивом на вакцинацију

Срна
На Бањалучком сајму задовољни одзивом на вакцинацију

БАЊАЛУКА - Прву дозу вакцине против вируса корона на вакциналном пункту у хали Бањалучког велесајма до сада је примило око 45.000 грађана, а интерес подједнако показују и жене и мушкарци, изјавила је Срни руководилац вакциналног пункта Биљана Млађеновић.

“Грађани се на првом мјесту одлучују за вакцинацију како би заштитили себе, породице и околину, а има и случајева гдје путовање наводе као разлог”, навела је Млађеновићева.

Она је изразила задовољство одзивом Бањалучана од како је почела масовна вакцинација, те навела податак и како је 16.000 људи ревакцинисано на овом вакциналном пункту.

“Видимо да то далеко иде боље него на самој прозивци”, истакла је Млађеновићева.

Млађеновићева је рекла да чекање није дуже од петнаест минута, да се веома брзо ради јер је довољан број тимова на вакциналном пункту.

“Наш максималан капацитет је дневна вакцинација 2.000 људи, а тренутно радимо око 1.500 људи дневно и онда имамо увид по дану колико се људи одазвало на вакцинацију”, појаснила је Млађеновићева.

На вакциналном пункту Бањалучког велесајма данас се до 15.00 часова врши вакцинација без претходног заказивања вацином кинеског произвођача “Синофарм”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана