“Мозаик пријатељства” у традиционалној празничној акцији: Спремају свечани ручак за више од 1.500 корисника

Сара Бојанић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Поводом предстојећих вјерских празника, католичког Ускрса, православног Васкрса и Рамазанског бајрама, хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства” намјерава да најугроженије суграђане обрадује свечаним ручковима те да им припреми и пакете са храном.

Рекао је ово за “Глас Српске” предсједник “Мозаика пријатељства” Мирослав Субашић те додао да желе да корисницима направе домаћински ручак како би се што љепше осјећали током празника.

- Добру вољу имамо, али нам недостају основне намирнице за припрему оброка и пакета. Желимо да угостимо наше суграђане на правом свечаном ручку, уз музику и богату трпезу, али нам недостају намирнице - казао је Субашић. Додао је да су им неопходни месо, риба и поврће.

Субашић је истакао да у “Мозаику пријатељства” не праве разлику међу корисницима.

- Људскост је једино што нам је остало у овим тешким временима. Једни другима морамо помагати колико год смо у могућности - рекао је Субашић.

Навео је да на свечаном ручку очекују велики број корисника.

- Очекујемо да ћемо по једном ручку имати око 500 људи. Криза нас је довела у тешку ситуацију, па имамо све већи број корисника. “Мозаик пријатељства” ће током празника посјетити више од 1.500 људи - рекао је Субашић и додао да је током посљедње прославе, који су организовали за Божић, дошао изненађујуће велики број људи.

Нагласио је да због вртоглавих поскупљења на врата “Мозаика пријатељства” куца све већи број социјално угрожених суграђана.

- Када видимо колико кошта уље, јасно је зашто многи више не могу себи и својим породицама ни оброк да обезбиједе, а поскупљењима се не назире крај - казао је Субашић.

Свечани ручак ће бити организован у просторијама јавне кухиње “Мозаика пријатељства” у насељу Обилићеву и то 17. априла за католички Ускрс, 24. априла за православни Васкрс те 1. маја за Рамазански бајрам.

- Надамо се да ћемо уз помоћ хуманих и добрих људи успјети у организацији празничне трпезе за наше суграђане који нису у могућности да то обезбиједе у својим домовима - казао је Субашић. 

Додао је да је само уз међусобну солидарност и хуманост могуће помоћи најугроженијима суграђанима и превазићи кризу.

Залихе на измаку

Из Удружења “Мозаик пријатељства” казали су да кубуре са недостатком свих животних намирница.

- Молимо вас да нам, у складу са могућностима, помогнете у набавци основних животних намирница како бисмо на вријеме обезбиједили оброке и пакете. Потребни су нам рижа, макарони, уље, со, шећер, шпагете, брашно и конзерве - објављено је на “Фејсбук” профилу “Мозаика пријатељства”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана