“Мозаик пријатељства” организује хуманитарни турнир “Стоним тенисом до хљеба”: Солидарност и спортски дух помажу угроженима

Александра Тодоровић
“Мозаик пријатељства” организује хуманитарни турнир “Стоним тенисом до хљеба”: Солидарност и спортски дух помажу угроженима

БАЊАЛУКА - Хуманитарно удружење грађана “Мозаик пријатељства” организује први пут хуманитарни турнир “Стоним тенисом до хљеба”, који ће бити одржан 26. и 27. јуна у Спортској дворани “Центар”, а сав приход од турнира биће усмјерен за рад јавне кухиње “Оброк љубави”.

Предсједник удружења Мирослав Субашић казао је за “Глас Српске” да се сви заинтересовани могу пријавити за турнир у просторијама “Мозаика пријатељства” у улици Цара Лазара 20 у Обилићеву.

- Позивам све људе добре воље да се што прије пријаве за ову манифестацију, која је од вишеструког значаја јер има за циљ промоцију спорта и солидарности, а све с циљем да се нахране најугроженији становници - рекао је Субашић.

Додао је да им је град изашао у сусрет и дозволио да користе дворану.

- Три стонотениска клуба из Бањалуке дала су нам комплетну опрему, лоптице, рекете и мрежу, како бисмо нашу хуману мисију могли спровести у дјело - казао је Субашић.

Појаснио је да ће заинтересовани уплатом котизације за сингл меч од 20 КМ и дубл меч од 30 КМ помоћи да се купи храна за припрему оброка.

 - И овај пут смо сигурни да ће спортски дух и хуманост бити у фокусу, те да ће наши учесници показати своје сјајне вјештине, али и емпатију и солидарност - рекао је Субашић.

Додао је да свакодневно припремају оброке за више од 600 најугроженијих суграђана, а да је новац којим располажу недовољан за све њихове потребе.

Истакао је да ће се потрудити да овај турнир, иако аматерски, организују на професионалном нивоу.

- У овој причи најважније је обезбиједити неком комад хљеба и то је нешто због чега неће посустати пред било каквим изазовима. На овим догађајима грађанима ширимо причу “Мозаика пријатељства” и будимо свијест људи да схвате како живот може бити окрутан. Након завршеног турнира учесници се враћају и у својој околини шире утиске и позитивна искуства, а у томе је чар наших активности - казао је Субашић.

Потврдио је да након турнира у њихово удружење стиже већи број донација, јер много више људи осјети потребу да помогне.

Субашић је позвао све који су у могућности да помогну и “Мозаику пријатељства” донирају намирнице, као што су купус, мрква, грах и друге.

- Социјалним предузећем у Рамићима и хуманитарним спортским манифестацијама желимо да све подигнемо на виши ниво и осамосталимо се. Желимо се финансирати од свог рада, јер новац који добијамо од институција није довољан ни за хљеб на седмичном нивоу - закључио је Субашић.

Опрема

Из “Мозаика пријатељства” позвали су све који су у могућности да им донирају опрему за тоалет и санитарије.

- Тренутно су нам најпотребније двије ве-це шоље, два умиваоника са чесмама и једна туш кабина да бисмо оспособили мокре чворове. Заједно са вама, “малим људима” великог срца, изградили смо много тога, те и овај пут вјерујемо да ћемо учинити можда и немогуће ствари. Молимо и оне који се баве продајом санитарија да хуманост и овај пут ставе на прво мјесто - наведено је на “Фејсбук” страници удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана