Мост код Витаминке приоритет

Весна Поповић
Мост код Витаминке приоритет

Бањалука - Мјештани насеља Чесма упутиће идућих дана Влади Српске, Фонду солидарности за обнову РС и Градској управи допис у којем тврде да је приоритет за ово насеље изградња моста преко Врбаса код предузећа "Витаминка" који је уништен у мајским поплавама, а не мост преко Врбање код "Инцела".

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић рекао је да је јучерашњи збор грађана овог насеља одржан на захтјев грађана како би поново указали да је мост код "Витаминке" приоритет.

- Збору је присуствовало око 220 грађана од 2.000, колико је регистровано - рекао је Маличевић.

Члан савјета МЗ Чесма Горан Арбутина рекао је да је покренута и петиција за изградњу моста преко Врбаса код "Витаминке".

- Једногласно смо закључили да је мост код "Витаминке" приоритет - рекао је Арбутина и додао да ће мост код "Витаминке" више допринијети стандарду живота грађана него мост код "Инцела".

Арбутина је нагласио да би изградњом моста код "Инцела" остало неријешено питање приступних саобраћајница.

- Санација и проширење приступних путева није урачунато у два милиона марака, колико је намијењено за изградњу моста код "Инцела" - навео је Арбутина.

Мјештанин Чесме Љубо Бајић рекао је да је у Чесми потребно направити оба моста, али да је ипак приоритет мост код "Витаминке".

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја града Зоран Новаковић, који је присуствовао збору грађана, рекао је да је изградња моста код "Инцела" планирана ове године.

- Кредитна средства која су планирана за овај мост су намјенска и не могу се потрошити на друге пројекте - рекао је Новаковић и додао да је започето и рјешавање имовинско-правних односа за градњу моста код "Витаминке".

- Сам мост коштао би око седам милиона КМ. У случају да Влада РС и Фонд солидарности обезбиједе новац, ми ћемо убрзати процес рјешавања имовинско-правних односа - рекао је Новаковић.

Одрон

Зоран Новаковић је рекао да би ове седмице требало да почне санација одрона у улици Вељка Млађеновића према мосту код "Инцела".

- За санацију је потребно око 250.000 КМ, а пошто је улица 

уска, за проширење од моста до Градског олимпијског базена   потребно је око 500.000 КМ - рекао је Новаковић и додао да  је град обезбиједио овај новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана