Модерна расвјета тјера мрак из Верића

Невена Бунић
Модерна расвјета тјера мрак из Верића

Бањалука - Мјештани Верића добиће нову расвјету и ријешити вишегодишње проблеме са освјетљењем централног дијела насеља. Модерним свјетиљкама биће покривена два километра саобраћајница.

Градоначелник Игор Радојичић озваничио је јуче почетак радова и том приликом се састао са члановима Савјета мјесне заједнице и житељима.

- Расвјета ће дијелом бити реконструисана, а дијелом ће бити постављена нова. Ово је сам центар сеоског подручја и мора бити добро освијетљен. Расвјету доводимо у ред након преузимања овог посла од Центра за развој пољопривреде села - истакао је Радојичић.

Мјештани су упознали градоначелника и са другим проблемима у насељу.

- Објаснили су да имају потребу за реконструкцијом нисконапонске мреже. Траже да се изгради барем једна трафо-станица, а о томе ћемо разговарати са представницима "Електрокрајине". Оно што нам је у плану је и завршетак Друштвеног дома у Верићима. Разговарали смо и о снабдијевању водом, а то је сложен проблем у свим висинским зонама - истакао је Радојичић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Верићи Славиша Вучковац захвалио је градоначелнику и истакао да ово насеље чекају бољи дани.

- Већ четири године имамо огромних проблема са расвјетом. Драго нам је да ће бити ријешени. Ове године доста тога је урађено, изграђен је дио водоводне мреже у Поповићима, асфалтирано 300 метара пута Стојнићи - Шид, а у току је реконструкција пута од Верића до Поткозарја. Раније је урађен пут Стара цеста - Липова долина. Надам се да ћемо завршити и Друштвени дом догодине - истакао је Вучковац.

Мјештанин Драгиша Савић је рекао да је изградња расвјете и дијела пута показатељ да градске власти добро раде свој посао.

- Ново освјетљење је велика ствар јер се овдје налазе и школа, амбуланта и Друштвени дом. Дјеца неће морати да се по мраку враћају са наставе - казао је Савић.

Издвајања

За одржавање јавне расвјете и јавних сатова у градском буџету предвиђено је 220.000 КМ. За инвестиционо одржавање, реконструкцију мањег обима и доградњу расвјете у градском буџету издвојено је 50.000 КМ.

- У ове послове спадају замјена дотрајалих стубова и свјетиљки, мјерних ормара, те доградња расвјетних мјеста на постојећу расвјету и друго - стоји у Програму заједничке комуналне потрошње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана