Младен Илић: Грађани су на изборима јасно рекли шта мисле

Г.С.
Младен Илић: Грађани су на изборима јасно рекли шта мисле

БАЊАЛУКА - Презадовољни смо оствареним резултатима. Коалиција окупљена око СНСД-а побиједила је у 75% Мјесних заједница. Доста смо радили на терену претходних мјесеци и то је довело до оваквих резултата” казао је гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ, Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, истичући да су ови избори дефинитивно били тест за предстојеће јесење изборе.

“Могу слободно рећи да смо вратили повјерење свих оних људи који су у неком моменту мислили да СНСД не иде у добром правцу у Бањалуци. Реорганизивали смо се као партија, дошли су нови људи који су дали додатну енергију. И ту политику  коју води СНСД смо у можда у неком тренутку усмјерили у неком другом правцу у којем су нам грађани поручили да то треба да иде. На неки начин смо поруке из 2020. схватили, ушли у процедуре и довели себе до тога да смо вратили Бањалуку тамо гдје припада. Мјесне заједнице су први тест након тих избора на којем су грађани поново рекли своје мишљење. Овог пута је то мишљење било доста другачије” истиче Илић

Он је нагласио да је коалиција око СНСД-а  побиједила у готово свим Мјесним заједницама када је у питању урбани дио града, што само по себи каже шаље јасну поруку. 

“На тај начин неке су се ствари промијениле, у односу на локалне изборе прије двије године. То не значи да имамо могућност и право да се опустимо. Много је посла пред нама. Ово је само један нови почетак сарадње са тим људима који ће допринијети развоју Града” каже Илић напомињући дас у на овим изборима, грађани јасно рекли шта мисле о политици коју води Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке

Ја мислим да је Драшко Станивуковић био персонификација друге листе, односно неко ко је био свако вече на терену, причао са тим људима и доживио убједљив пораз. Нјегов рејтинг је у паду. Да ли ће он дати оставку, спомиње се  опозив као једна од опција, то су заиста крупне ствари и те одлуке треба да се доносе на нивоу партија које проводе те политике и такво нешто ће бити врло вјероватно јасније у наредним мјесецима. Ја заиста не мислим да ће се он упустити у, да тако кажем, авантуре кад су у питању оставке. Не вјерујем да је спреман, видим по изјавама да није неко ко може да прихвати пораз” истиче Илић напомињући да се нада да ови резултати неће утицати на функционисање градског парламента.

Скупштина града има свој дио и начин функционисања. Она заиста јесте уско везана за савјете, оно што је важно да све те људе треба максимално укључити у функционисање Града Бањалуке. Укључивали смо их и до сада у израду буџета, ребаланса и многих других ствари и то ће се наставити. Оно што је важно, да ће свих 57 предсједника МЗ  имати прилику да у томе учествује. Неће бити револта према оним МЗ у којима немамо, да тако кажем, ту врсту власти. Оно што је важно, јесте  да са  тим људима радимо на томе да Бањалука изађе из кризе када је у питању њен развој” каже Илић говорећи да изабраним представницима  треба дати потпуну подршку када је упитању ресурс и разговор о многим темама. Врло брзо ће, каже заказати састанак са свим изабраним предсједницима Савјета. Биће организовани и одвојени састанци са представницима  руралних и градских средина, јер су потребе, каже, различите.

“Мислим да се може љествица сарадње подићи на виши ниво и желим као предсједник Скупштине да оставим такав печат да смо ту сарадњу подигли на највиши ниво, а вјерујем да ће се резултати тога видјети” каже Илић

Он је гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ, рекао да сарадња градских и републичких власти мора бити пуно боља, јер су републичке институције показале да су спремне да улажу, што кроз изградњу моста у Чесми, тако и кроз градњу дворане на Лаушу, напомињући да не можете позивати неког на састанак путем пресс конференције.  Те ствари каже морају да имају један ниво, рекао је Младен Илић закључујући гостовање у Бањалучкој хроници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана