Мјештани Росуља ризикују животе претрчавајући улицу

Јасмина Перишић
Мјештани Росуља ризикују животе претрчавајући улицу

Бањалука - Мјештани насеља Росуље годинама траже од надлежних да буде обиљежен пјешачки прелаз у улици Младена Стојановића код салона намјештаја "Леснина", јер претрчавајући пут пјешаци ризикују животе.

Предсједник мјесне заједнице Росуље Жељко Гагула рекао је да је ова дионица пута критична за пјешаке, јер су пјешачки прелази удаљени од аутобуских стајалишта.

- Највећи проблем је то што ђаци Технолошке школе свакодневно претрчавају веома прометну улицу - рекао је Гагула.

Он је додао да из тог разлога годинама од надлежних траже исцртавање пјешачког прелаза или постављање пасареле код "Леснине".

- Разлог више је и недавна саобраћајка у којој је таксиста ударио дјевојку која је прелазила улицу управо на овом мјесту. Из Градске управе су нам рекли да је то у надлежности предузећа "Путеви РС" - рекао је Гагула и додао да не правда пјешаке који у журби не иду на пјешачке прелазе који постоје код два семафора на тој дионици пута, већ претрчавају четири траке и изазивају несреће.

Он је нагласио да би ради спречавања могућих смртних посљедица требало исцртати пјешачки прелаз у овој улици.

Ученица Технолошке школе Маја Р. рекла је да је неопходан пјешачки прелаз у улици Младена Стојановића код "Леснине".

- Мени су семафори и прелази поприлично удаљени од аутобуске станице па када журим на аутобус принуђена сам да претрчавам улицу. Пуно ризикујем и ометам возаче, али једноставно тако ми је брже - рекла је Маја Р.

Из предузећа "Путеви РС" поручују да још никада нису запримили захтјев за исцртавање пјешачког на овој дионици пута.

- Да би на магистралном или регионалном путу био постављен саобраћајни знак или пјешачки прелаз, неопходно је урадити саобраћајни пројекат. На тој дионици пута у дужини од око 500 метара постоје два пјешачка прелаза у оквиру раскрснице која је регулисана семафорима - рекли су у "Путевима РС".

Страдали

У Центру јавне безбједности рекли су да су на подручју града за девет мјесеци ове године погинула два пјешака у саобраћајним несрећама. Поред тога, у саобраћајним несрећама лаке тјелесне повреде задобила су 42 пјешака, док је тешке тјелесне повреде имало њих 14.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана