Мјештани Малог Прњавора у Сарачици најављују блокаду пута

Сања Амиџић
Мјештани Малог Прњавора у Сарачици најављују блокаду пута

Бањалука - Огорчени мјештани Малог Прњавора у мјесној заједници Сарачица најављују блокаду саобраћајнице на дионици пута која пролази кроз ово мјесто ако хитно не буде саниран пут и клизиште које је активно већ неколико мјесеци.

Мјештанин Стево Михајловић рекао је да клизиште угрожава безбједност људи, јер земља и потпорни зид свакодневно све више клизе и питање је дана када ће пут потпуно потонути.

- Том дионицом пролази аутобус са путницима по неколико пута дневно. За седам дана кренуће и ђаци у школу па је мука већа, нико неће пустити своје дијете да се вози тим путем - рекао је Михајловић.

Додаје да су пут додатно оштетиле посљедње кише које су направиле канале те нанијеле камење и пијесак на саобраћајницу.

Љиљана Михајловић, коју смо затекли на аутобуском стајалишту у Малом Прњавору, рекла је да страхује кад мора проћи аутобусом преко клизишта.

- Сваки дан тим путем се возим на посао, а како вријеме одмиче и ништа се не предузима у рјешавању овог проблема, све више стрепим да се не деси нека несрећа - казала је Михајловићева.

Додатни проблем је и то што нема тротоара уз улицу па је мјештанима ризично да иду уз пут до аутобуске станице. Истичу да су се обраћали представницима мјесне заједнице Сарачица, али да нико није услишио њихове захтјеве.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Сарачица Недељко Кнежевић рекао је да је тај проблем актуелан већ неколико година, али да је ескалирао послије мајских поплава када је вода покренула потпорни зид који је постављен прије годину.

- Након тога на терен су излазили представници Градске управе и клизиште је само означено. Ништа није урађено о питању рјешења овог проблема - казао је Кнежевић.

Додаје да се писмено обратио Градској управи за састанак са начелником Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, али одговор још није добио.

Расвјета

Мјештани Малог Прњавора муку муче и са неосвијетљеном улицом у овом мјесту.

- Расвјету немамо од Сарачице до насеља Лукајићи, а даље су освијетљене и шуме и њиве - рекла је мјештанка Јагода Лукајић и додала да годинама чекају на постављање стубова и сијалица у овом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана