Медицинска школа нема новца за калориметар

Јасмина Перишић
Медицинска школа нема новца за калориметар

Бањалука - Медицинска школа, која је требало средином мјесеца да буде прикључена на "Топлану", још није добила градско гријање.

Портпарол предузећа "Топлана" Жаклина Мијатовић рекла је да су испуњени сви технички услови да школи буде прикључено гријање.

- Чим школа набави калориметар, ми их можемо спојити на градско гријање. Подразумијева се да се без тога нико не може прикључити, јер не знам како бисмо им другачије обрачунавали утрошак. "Топлана" још никоме није обезбиједила калориметар, јер је то дужност потрошача - објаснила је Мијатовићева.

Директор Медицинске школе Владимир Јагодић каже да школа нема новца за калориметар и да ће се покушати договорити са "Топланом" да га постави уз рачун који би школа прослиједила надлежним институцијама.

- Овај се проблем мало отегао. Не желим да, не дај боже, ђаци опет буду у хладним учионицама уколико би "Космосу" нестало мазута. Према договору и обећању градоначелника, одавно је већ требало да будемо на гријању - казао је Јагодић и додао да се школа још грије са котловница предузећа "Космос". Директор "Космоса" Драган Илић рекао је да након поправке квара, који је довео до привременог прекида гријања за ову школу, сада немају никаквих проблема.

- Школа се најнормалније грије из наших котловница. Пошто се сви гријемо на мазут, одлучили смо да се заједно са школом прикључимо на "Топлану", јер нам је то двоструко јефтиније - истакао је Илић. Како каже, на ову идеју је дошао након одлуке Медицинске школе да се прикључи на градско гријање.

- Након оног проблема, када је школа остала без гријања, предочио сам руководству "Топлане" цијелу ситуацију и сложили су се да можемо и сами да се прикључимо. Било је прича да ће се школа спајати одвојено на "Топлану" мимо нас, али нема разлога за тако нешто када сви испуњавамо услове - нагласио је Илић и додао да ће се потрудити да наредних дана буду ријешена сва техничка питања.

Медицинска школа због техничких проблема у котловници "Космос" на почетку грејне сезоне није имала топле радијаторе, а ученици су се данима гријали на гријалице и похађали скраћене часове.

Градоначелник Слободан Гаврановић и министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија обећали су да ће ова школа бити прикључена на "Топлану" убрзо након што проради мини-котловница у Кочићевом вијенцу. Мини-котловница је почела да ради 11. новембра, али школа још нема градско гријање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана