Матура круна на школовање

Јасмина Перишић
Матура круна на школовање

Бањалука - Бањалука може да се дичи својим дјевојкама и младићима, јер раскошну љепоту, коју су у недјељу увече показали матуранти Гимназије, Музичке школе "Владо Милошевић" и Технолошке школе, мало који град има.

У центар града слила се ријека људи. Све је врвјело од чланова породица и пријатеља, који су дошли да подрже матуранте, а фотографи, сниматељи и трубачи испратили су дојучерашње средњошколце у њихову ноћ за памћење. Насмијана млада лица продефиловала су од Трга Крајине до хотела "Босна" и Банског двора, гдје су биле организоване прославе.

Гимназијалка Сара Латиновић каже да је провела четири незаборавне године и да ће тај период заувијек остати успомена.

- Матура је круна школовања. Најљепше од свега било је дружење и жао ми је што се растајемо. Даље у свијет одраслих свако од нас креће својим путем. Планирам да наставим школовање, а себе у будућности видим у новинарству или као биохемичарку - казала је Латиновићева.

Матуранткиња Музичке школе Кристина Гајић узбуђена због великог броја колега матураната из чак три школе рекла је да је Бањалука на једном мјесту показала непроцјењиво богатство које има.

- Нажалост, овдје баш и нема велике перспективе за нас младе. Настојаћу да успијем овдје, али ако не, онда ћу без размишљања отићи у иностранство и опробати се у неком занимању, било да је то музика или нешто сасвим друго - рекла је Гајићева.

Ученик Технолошке школе Стефан Косић поносно је прошетао центром града са двије другарице испод руку како ниједна од њих не би остала без пратње.

- У нашој школи је било више дјевојака. Био сам један од оних момака који је са задовољством преузео одговорност да на матурску забаву поведе двије пратиље. Управо то је нешто чега ћу се такође радо сјећати као дио незаборавних школских дана - казао је Косић, који након матуре планира да се упише на један од приватних факултета и постане веб дизајнер.

Понос

Слободанка Латиновић, која је испратила кћерку Драгану, матуранткињу Музичке школе, на матурску свечаност, каже да је била узбуђенија од своје мезимице.

- Осјећала сам неизмјеран понос. Подржаћу своје дијете и у даљем школовању, а како она воли музику, у плану јој је да се упише на Музичку академију - казала је ова мајка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана