Мањак новца обуставио радове на мосту у Пријечанима

Данијела Стоканић
Мањак новца обуставио радове на мосту у Пријечанима

Бањалука - Изградња новог висећег моста преко ријеке Врбас у насељу Пријечани, која је кренула почетком маја, по свему судећи, неће бити завршена у предвиђеном року од три мјесеца, као што је планирано.

Како незванично сазнаје "Глас Српске", изградња моста је обустављена већ 15 дана, а разлог је то што Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, које финансира изградњу тог моста, није потписало уговор са извођачем радова, предузећем "Нискоградња", а самим тим ни уплатило новац.

Наиме, предузеће "Нискоградња", које је до сада урадило више од 50 одсто посла, учинило је све то о свом трошку.

У "Нискоградњи" јуче нису жељели да коментаришу новонасталу ситуацију, само нам је кратко речено да је  директор предузећа Љубомир Ћубић на годишњем одмору, а други нико не може да говори о изградњи моста.

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС потврдили су да уговор са извођачем радова још није потписан, због тога што вриједност радова по процјени извођача износи 409.330 КМ, а из Фонда солидарности РС у ове намјене је издвојено 178.000 КМ.

- У намјери да се радови што прије заврше, Градска управа је половином јула одлучила да пребаци дио новца, који је обезбијеђен за регулацију Широке ријеке, за изградњу моста у Пријечанима. Тај новац ће ускоро бити транспарентан - рекао је помоћник министра у ресору водопривреде РС Михајло Стевановић. 

Мјештане, а посебно оне чији малишани школу похађају у насељу Залужани, са којима их висећи мост и повезује, ова вијест и није баш обрадовала.

Родитељ једног од ђака, који наставу похађа у подручној школи у Залужанима, Дарко Шкобић недавно је чуо да постоји могућност да мост не буде завршен до почека школске године.

- Не могу да вјерујем да мост неће бити завршен до септембра. Поново ћемо дјеци морати тражити превоз до школе у Залужанима - рекао Шкобић.

Додао је да је међу дјецом кружила прича да ће их родитељи, у случају да мост ускоро не буде завршен, преписати у школу у Лазареву или Трну.

Набујали Врбас је у прошлогодишњим мајским поплавама однио стари мост, који је повезивао ова два насеља, па је то отежало свакодневни живот мјештанима, који су морали алтернативним путевима да долазе до града или Залужана.

Тренуто грађевинари уређују насип, али радова на мосту нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана