Мањача и Поток добијају воду

Весна Поповић
Мањача и Поток добијају воду

Бањалука - Резервоар у Вулинима на Мањачи идуће седмице би требало да буде прикључен на електромрежу, чиме би мјештани села Локвари, Дујаковци, Горњи и Доњи Лусићи у мјесној заједници Стричићи требало да добију воду.

Рекао је то у петак градоначелник Слободан Гаврановић и додао да је добио обавјештење из општине Рибник да су власници земљишта, који су зауставили тај пројекат у селу Ђуричићи, јер нису дозвољавали постављање електробандера, дали зелено свјетло за завршетак радова.

- Без струје пумпна станица резервоара у Вулинима није могла  радити, а сада ће бити другачије. Услов за добијање сагласности мјештана Ђуричића за наставак овог пројекта била је изградња водовода за ово село. Општина Рибник ће расписати тендер за изградњу тог водовода - казао је Гаврановић.

Додао је да очекује да ће општина Рибник тај документ о сагласности мјештана ускоро доставити граду Бањалука како би кренули у прикопчавање те станице на електромрежу.

Гаврановић је у петак обишао и изградњу водоводне мреже у насељу Поток у мјесној заједници Обилићево, који су почели прије неколико дана.

- Извођач радова је добио рок од 70 дана за завршетак радова, а надам се да ће и прије завршити. На дијеловима гдје је завршен водовод већ сада ће почети припреме за санацију пута - рекао је Гаврановић.

Објаснио је да се гради мрежа дужине 2.100 метара, која ће обезбиједити воду за око 100 домаћинстава за висинску зону до 230 метера.

- Наредни корак је обезбјеђивање снабдијевање водом за остатак домаћинстава у вишим дијеловима. Око 40 кућа се налази изнад те коте. Даћу налог руководству "Водовода" да граду у најскорије вријеме понуди најквалитетније и најјефтиније рјешење тог проблема - навео је Гаврановић.

Према његовим ријечима, у изградњу водовода у насељу Поток биће уложено 210.000 КМ, око 70.000 КМ за модернизација пута, а протекле године је на санацију клизишта на овој дионици потрошено 300.000 КМ.

Мјештанка Потока Мерима Хајрић рекла је да већ четири мјесеца нема воде.

- Довозимо је супруг и ја сваке вечери из Српских топлица. Кад прође вода и наше муке ће престати - нагласила је Хајрићева.

Додала је да су главни узрок за то прошлогодишње поплаве.

- Пола улице Браце Поткоњака је имало воду из градског водовода, а друга половина изворску. Међутим, поплаве су покидале цијеви - објаснила је Хајрићева.

Вишак

Коментаришући писања медија да у градској администрацији има вишка радника Слободан Гаврановић је рекао да је неозбиљно лицитирати бројевима и тврдити да има 300 радника вишка.

- Ако проширите ниво услуга, онда морате имати људе које ће о тим пословима водити рачуна. Понегдје има вишка радника када је у питању квалификациона структура односно ниво знања који имају. То стање ћемо мијењати кроз систематизацију и ослобађаћемо се оних који нам не требају, а примаћемо људе који морају носити посао у градској администрацији - навео је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана