Малишани упловили у сњежну авантуру

Весна Поповић
Малишани упловили у сњежну авантуру

Бањалука - Дјечије позориште Републике Српске ће до 30. децембра бити домаћин друге хуманитарно-културно-забавне манифестације "Сњешково", сњежне идиле у којој ће малишани моћи да се друже са Дједа Мразом, светим Николом и Сњешком Бијелићем.

Ово царство за малишане јуче је свечано "откључао" директор позоришта Предраг Бјелошевић и позвао многобројне малишане да заједно са родитељима посјете дом ових бајковитих ликова. 

- Свједоци смо жеље дјеце да дођу у Сњешково и да се друже са својим омиљеним јунацима, а ми из Дјечијег позоришта смо се потрудили да ова манифестација буде можда још занимљивија него прошле године - рекао је Бјелошевић.

Додао је да ће и ове године бити прикупљани добровољни прилози родитеља који доводе дјецу на ову манифестацију, а који ће бити намијењени за центар "Заштити ме".

- Бањалука има јединствену манифестацију. Мислим да нигдје у свијету нема овакав топоним, Сњешково чији је домаћин Сњешко Бијелић. Прошле године дјеца су са овим ликом остварила изванредну комуникацију јер му вјерују све што каже. Глумци који га играју имају огромну одговорност и то раде јако добро - рекао је Бјелошевић.

Он је изразио захвалност Влади РС, компанији "м:тел" и Министарству просвјете и културе РС који су обезбиједили слаткише за свако дијете које уђе у Дјечије позориште током манифестације.

Иако се ова манифестација организује тек други пут, владало је велико интересовање за њено отварање, а малишани су нестрпљиво чекали да закораче у бајковити свијет. Рекли су да су жељели своје жеље да пренесу Дједа Мразу.

Десетогодишњи Бојан Бајић рекао је да му се највише свидио Дједа Мраза и свети Никола те да се нада да ће на поклон добити лијепу књигу. С друге стране, његов шестогодишњи брат Марко је рекао да ће од Дједа Мраза тражити да му  донесе аутић.

-  Мислим да ћу добити аутић јер слушам родитеље - рекао је Марко. 

Марија је највише уживала у фотографисању са ликовима из бајке.

Рекла је да је већ од светог Николе  добила поклон који је највише жељела, тротинет.

- Поново ћу доћи - рекла је ова четворогодишњакиња и поручила другарима да буду добри и да слушају маму и тату.

Дружење

У оквиру манифестације "Сњешково" биће организоване ликовне и плесне радионице за дјецу, те дружења са дјечијим писцима и пјесницима Тодом Николетићем, Јеленом Глишић и Видом Вицком Вукелићем. Улаз за све посјетиоце од 12 до 20 часова је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана