Малишани пјевали и играли вољеном граду за рођендан

ГС
Малишани пјевали и играли вољеном граду за рођендан

Поводом Дана града, малишани из бањалучких вртића одржали су данас пригодну свечаност у оквиру традиционалне манифестације „Најмлађи вољеном граду“.

У Музичком павиљону у Парку „Петар Кочић“, поштујући епидемиолошке мјере, дјеца из вртића „Пинокио“, „Луна“, „Анђелак“ и „Наташа“ пјевала су и плесала свом граду за рођендан.

У програму обиљежавања Дана града, како је казао градоначелник Драшко Станивуковић, ова манифестација je сигурно једна од најљепших, у којој најмлађи вољеном граду пјевају и радују се његовом дану.

Како је навео, сваки Дан града искрено има смисла ако постоје најмлађи, ако Град води рачуна о њима и ако кроз овакве манифестације малишанима уткамо љубав према граду, да воле своју Бању Луку, да схвате да је наше да овдје живимо, останемо и градимо наш град.

-А с друге стране, да ми као руководиоци Града учинимо све да дјеца имају своје мјесто у вртићима и да имају најбоље услове боравка у њима –  казао је Станивуковић.

Нагласио је да је јуче имао сусрет са представницима СУБНОР-а, оним који су ослободили наш град у Другом свјетском рату, а да данас има сусрет са најмлађим становницма нашег града, што, како је казао – чини једну љепоту и разноликост Бање Луке.

Вриједни васпитачи и малишани, по први пут, добили су и симболичне захвалнице за учешће у обиљежавању Дана града.

Наиме, са преко 30 манифестација и важних пројеката биће обиљежен овогодишњи Дан града, 22. април.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана