Љубав спасиће свијет - Порука мира Врапчића

Невена Бунић
Љубав спасиће свијет - Порука мира Врапчића

Бањалука - Бројним хитовима и промоцијом новог албума "Љубав спасиће свијет" малишани Дјечијег хора "Врапчићи" послали су својеврсну музичку поруку мира са тврђаве Кастел.

Љетњи концерт одржан у уторак увече, био је 12. на љетњој позорници а бројна публика је и овај пут попунила сва мјеста.

- Било је феноменално и задовољан сам свим оним што смо пружили публици. Овим концертом сумирали смо успјешну радну годину. Малишани су извела 20 пјесама а промовисали смо нови албум "Љубав спасиће свијет". Сви чланови су вриједно вјежбали и показали да имају талента за музику. Недавно смо снимили и спотове за пјесме "Бабарога" и "Мој тата"  - казао је руководилац "Врапчића" Бранислав Ђаковић.

На концерту су промовисани нови чланови хора, као и нови солисти.

- Сви они имају потенцијала да буду велики пјевачи. Чињеница да је од 24 издања "Ђурђевданског фестивала" до сада побиједило чак десет чланова нашег хора говори да квалитетно радимо свој посао - рекао је Ђаковић.

Љетњу забаву употпунили су наступи миљеника бањалучке публике Теодоре Ратковић, Сергеја Пајића и Катарине Праће.

"Врапчићи" су као и сваки пут били посебно мотивисани за концерт. Кажу да треме није било јер наступају током цијеле године. Осмогодишња Теодора Барац каже да је пресрећна на сваком наступу.

- Радосна сам што сам наступала пред оволиком публиком. Било је заиста предивно а пјесме које сам извела "Ђачка љубав" и "Љубав спасиће свијет" биле су добро прихваћене и поздрављене великим аплаузом - казала је Теодора.

Њен шестогодишњи колега Давид Чулић каже кад порасте жели да се бави и музиком и спортом.

- Бићу фудбалер и пјеваћу. На концерту ми је било лијепо, нисам се нешто уморио, а ни спремао дуго. Кад једном чујем пјесму, одмах је и запамтим. Пјевао сам "Кул тип" и "Лаке ципеле"- рекао је Давид.

Планови

Бранислав Ђаковић рекао је да "Врапчиће" до краја 2017. године очекује обиман план а самим тим и бројне обавезе.

- Припремамо нове пјесме, а на јесен имамо низ гостовања у земљи и региону, а најзначајнији су они у Новом Саду и у Центру  "Сава" у Београду. Добро ћемо се припремити и за завршни концерт у децембру тако да нас у наредних шест мјесеци очекују бројне обавезе - казао је Ђаковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана