Љубав према граду уткана у фотографије Даворина Рељића

В. Г.
Љубав према граду уткана у фотографије Даворина Рељића

Бањалука - Љубав према свему ономе што чини наш град главни је покретач и креативна енергија уткана у фотографије, казао је бањалучки умјетник Даворин Рељић на отварању своје изложбе фотографија “Бањалука”.

Изложба његових фотографија отворена је у сриједу увече у 19 часова у Културном центру Бански двор. Фотографије су настале у периоду од 2016. године до данас, а раздвојене су у три цјелине. Прва цјелина односи се на становнике Бањалуке који су ухваћени фотообјективом аутора, друга на природне љепоте и знаменитости, трећа на различита културна и градска дешавања.

- Моје фотографије су мали приказ виђења града у којем сам се родио, одрастао, у којем живим и који изнад свега волим - казао је Рељић.

Према ријечима историчара умјетности Жане Вукичевић, фотографије Даворина Рељића су документарног карактера, којима биљежи битније догађаје посебним погледом кроз своје фотографско око.

На једној од фотографија налази се и Бањалучанка Биљана Недић.

- Даворин је мој пријатељ већ неколико година. Сарађивали смо заједно на неким пројектима. Тада је настала фотографија која се налази на изложби. Нисам била сигурна да ће ова фотографија красити зидове Банског двора и јако сам срећна и почаствована овим чином - навела је Недићева.

Изложба ће бити отворена до 31. маја 2019. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана