Љетo на Врбасу: Змај-чамац и Замоло неприкосновени

Невена Бунић
Љетo на Врбасу: Змај-чамац и Замоло неприкосновени

Бањалука - "Змај-чамац", гусарски брод, сплав од пластичних боца и брачни кревет који је носио гумени чамац наопачке окренут само је дио необичних пловила која су се спуштала низ Врбас.

Управо избор најнеобичнијих пловила ставио је један од печата на овогодишњу манифестацију "Љето на Врбасу"

По оцјени стручног жирија осмогодишњи Демијан Панић тријумфовао је са својим, какао рече зеленим чудовиштем  које је било постављено на пластичној каци и бурадима.

- Мој "змај-чамац" је запловио Врбасом и допловио до побједе. Направио сам га за три дана а мало ми је отац помогао. Доста времена смо га фарбали. Драго ми је што сам побиједио, јер сам уложио доста труда и времена у израду пловила - испричао је Панић којем је припала прва награда од 300 КМ. 

У изради ових необичних чамаца дјечацима су помогли чланови из Дајак клуба "Бањалука".

- Имали смо мали број пријављених, вјероватно због тропских температура. Малишани су показали креативност и свакако добринијели да "Љето на Врбасу" буде атрактивније и занимљивије - казао је Армин Изић из Дајак клуба "Бањалука".

Андреј Замоло тријумфовао је 19. пут у трци чамаца. У конкуренцији 40 такмичара, овај израђивач чувених бањалучких пловила још једном је показао да му нема равног.

Код јуниора најбољи је био Филип Благојевић а међу ветеранима Златко Кивач.

- Имао сам велику подршку публике и по томе ћу памтити ову трку. Чини ми се да је сваке године већа заинтересованост и учесника и грађана који прате чамце. Стазу сам прешао за 30 минута - казао је Замоло.

У оквиру наступа дајакаша награђен је и најљепши чамац власника Драгана Мичића.

Протеклог викенда одржана су и такмичења у одбојци и фудбалу на пијеску, као и у баскету у коме су спортске вјештине показали рекреативци и малишани. Такмичења професионалаца на пјешчаним теренима "Акване" су на програму ове недјеље.  Публици су се представили и пењачи ПК "Соло", као и рониоци и спациоци РК "Бук".

"Котлићијада"

У оквиру "Љета на Врбасу" одржана је и "Котлићијада" на плажи код Зеленог моста у којој су се кулинарске екипе надметале у припремању пасуља.

Најбоље је "чорбу запржила" екипа "Атомски здесна", другопласирани био тим Горске службе спасавања, док је треће мјесто припало кулинарима Спортског друштва глувих "Врбас".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана