Љетни ред вожње за градске аутобусе

Јелена Бјелица
Љетни ред вожње за градске аутобусе

Љетни ред вожње у јавном градском и приградском превозу почеће да се примјењује од понедјељка, 20. јуна, због краја школске године, а то значи да ће поласци на појединим линијама бити рјеђи.

Потврдила је то јуче за "Глас Српске" координатор за аналитику и односе са јавношћу Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Данира Пипић-Манојловић.

- Љетни ред вожње регистрован је за период од 15. јуна до 15. августа, али се не може увијек примјењивати јер није завршена школска година и ђаци иду још на наставу. Како се школска година завршава у петак, 17. јуна, од понедјељка ће ступити на снагу љетни режим - објаснила је Пипић-Манојловић.

У "Aутопревозу" су истакли да ће неколико линија имати смањен број полазака због завршетка школске године.

- Што се тиче градског саобраћаја, то ће бити линије 13, 13а, 13б и 13ц, а из приградског линије Градина, Рамићи и Пискавица - рекла је референт за анализу тржишта и маркетинг Aлдена Митрић.

У превознику "Бочац турс" кажу да се искључују аутобуси за приградска насеља који су возили дјецу у школу и назад и због тога нема потреба да саобраћају.

- То је линија број 40 која саобраћа за Мајдан и то у терминима у 6.30 из Мајдана и 14.10 из Бањалуке. Такође ће бити укинута линија број 12 за Рацуне у терминима у девет часова из града и 10.30 из Рацуна. Само ће ти термини бити укинути, јер дјеца више не иду у школу - рекла је референт за саобраћај Светислава Каурин.

Према њеним ријечима, у градском превозу за два поласка биће смањена линији шест која саобраћа за Сарачицу и Бистрицу.

- То су аутобуси који су били убачени у шпицу како би растеретили гужву која се ујутро и поподне ствара приликом одласка и враћања из школе и са посла - рекла је Каурин.

У превознику "Централ компани" кажу да нема великих промјена између љетног и зимског реда вожње, осим да суботом аутобуси саобраћају само до 17 часова.

У превознику "Павловић турс" истакли су да још нису добили распоред за љетни ред вожње.

Брошура

- О важећем реду вожње грађани се могу информисати путем обавјештења на аутобуским стајалиштима. С обзиром на то да је недавно дошло до мањих измјена на једном броју линија, ових дана биће штампана нова брошура са актуелним редовима вожње - објаснила је Пипић-Манојловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана