Љекари ускоро у новим ординацијама у Бочцу и Борковићима

Сања Амиџић
Љекари ускоро у новим ординацијама у Бочцу и Борковићима

Бањалука - Изградња нових амбуланти породичне медицине у мјесним заједницама Бочац и Борковићи биће завршена у току овог мјесеца.

Рекла је ово портпарол Дома здравља Бањалука Дијана Ожеговић и додала да ће након техничког пријема објеката почети опремање амбуланти медицинским апаратима и канцеларијским намјештајем.

- Тачан датум пуштања у функцију ових објеката тешко је прецизирати, али чим се заврше сви предвиђени радови амбуланте ће почети са пријемом првих пацијената - казала је Ожеговић.

Она је додала да је за постављање медицинских апарата и опремање канцеларија потребно око десет дана.

Из Градске управе су рекли да је изградња ових амбуланти коштала 378.000 марака од чега 70 одсто средстава обезбиједило Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске док је остатак новца обезбиједио град.

- Ресорно министарство уложило је око 265.000 марака док је град издвојио 113.000 марака - објаснили су у Градској управи.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бочац Далибор Тривуновић рекао је да изградња амбуланте у овом насељу иде по плану те да ускоро очекује да буде пуштена у рад.

- Амбуланти породичне медицине у Бочцу гравитира око 900 пацијената тако да ће отварање овог објекта бити и те како значајно за ово село - казао је Тривуновић.

Он је додао да је постојећи објекат у коме тренутно ради љекар и сестра стар око 40 година и да је у лошем стању.

Мјештани села Борковићи такође очекују да нова амбуланта ускоро почне да ради.

- Поред основних љекарских услуга са новом амбулантом добићемо и мини-лабораторију што ће нам бити додатно олакшање. Сада када треба да измјеримо шећер у крви или неки други преглед морамо ићи у град у Дом здравља - казали су мјештани. Према њиховим ријечима у овом бањалучком селу живи око 2.500 становника.

Доња Кола

Изградња нове амбуланте породичне медицине у мјесној заједници Доња Кола планирана је ове године.

- У току је припрема документације за издавање грађевинске дозволе за изградњу овог објекта - казали су у Градској управи.

Изградњу амбуланте у насељу Доња Кола финансираће заједно Министарство здравља и социјалне РС и град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана