Квар на трафоу угасио семафоре у више бањалучких насеља

Сања Амиџић
Квар на трафоу угасио семафоре у више бањалучких насеља

Бањалука - Семафори на неколико локација у граду у протекла три дана нису радили, због чега је јуче полиција на најпрометнијој раскрсници Булевара војводе Живојина Мишића и Булевара војводе Петра Бојовића у Борику регулисала саобраћај.

Из Градске управе кажу да су квар на трафоу и срушен семафор у саобраћајној несрећи били узроци због којих семафори нису били у функцији.

- У судару, који се догодио у ноћи између суботе и недјеље, изваљен је семафор па су самим тим и остала три била ван функције. Овај семафор биће пуштен у функцију наредних дана. Семафор на раскрсници Алеје Светог Саве и Булевара Српске војске, код студентског кампуса, није радио због квара на трафо-станици. Након отклањања квара он је јуче пуштен у функцију - казали су из Градске управе.

Додају да су семафори са раскрснице Алеје Светог Саве, Николе Пашића и Краља Петра Првог Карађорђевића угашени због демонтирања и пребацивања на локацију у Нову варош односно раскрсницу улица Јована Дучића, Паве Радана и Слободана Јовановића код зграде Аероклуба и клинике "Деа-медика".

- На неколико часова је плански био искључен и семафор код Народног позоришта РС и код старе зграде Владе РС, јер је Служба за заједничке послове Владе РС поправљала трафо-станицу "Дом војске" - објаснили су у Градској управи.

Возач Обрад Зрнић каже да када семафори нису у функцији у саобраћају влада прави колапс.

- Кренуо сам у недјељу ујутро на пијацу и на раскрсници улица код Универзитетског кампуса и "Видовић сервиса" у Борику сам упао у гужву. Саобраћај је био успорен, јер семафор није радио. Видио сам срушен стуб семафора тако да сам претпоставио да је то разлог зашто остали семафори не раде - казао је Зрнић.

Он је додао да су на овој локацији велике саобраћајне гужве и кад је семафор у функцији, јер је велика фреквенција возила посебно ујутро и поподне када људи иду и враћају се са посла.

Према Програму заједничке комуналне потрошње за одржавање и изградњу семафора у току ове године планирано је 180.000 марака.

- Семафори ће бити постављени на раскрсници улица Паве Радана, Јована Дучића и Слободана Јовановића, за шта је планирано 30.000 марака - наведено је у овом програму.

Додају да је за одржавање семафора из буџета планирано 110.000 марака.

План

Градска власт у току ове године планира да на раскрсници Булевара војводе Живојина Мишића и Булевара војводе Петра Бојовића код "Видовић сервиса" из смјера "Топлане", односно насеља Ада према центру изгради траку за скретање удесно. На поменутој локацији утврђена је повећана фреквенција возила из правца "Топлане", што би изградњом ове траке растеретило саобраћај на овој локацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана