Квалитет и традиција најбоља препорука месница Лазо и син

Данијел Стоканић
Квалитет и традиција најбоља препорука месница Лазо и син

Бањалука - Продајемо искључиво домаће и квалитетно месо прерађевине од меса а традиција дуга 35 година коју меснице "Лазо и син" има, најбоља је препорука купцима. Посебно смо поносни на наш ћевап јер се он као и остали наши производи праве по оригиналној рецептури.

Тако прича Лазо Шешић, дугогодишњи месар, човјек који је као четврти Бањалучанин имао своју месарску радњу  у граду.

- Сваки дан имамо богату и разноврсну понуду телетине, јунетине, јагњетине, свињетине, сушеног меса, посластица за роштиљ, кобасице... Све је то из наше клаонице у Горњој Пискавици а продукт је сточара Поткозарја и Лијевча поља. Наше опредјељење је да не увозимо месне полутке сумњивог квалитета нити стоку из иностранства. Таква пословна политика је гаранција квалитета - истиче Шешић.

Погоном за клање стоке и обраду меса у Горњој Пискавици, је модерно опремљена клаоница по свјетским стандардима. 

- Повјерење купаца које смо задобили је наш успјех и због тога имамо континуиран раст и развој фирме из године у годину. Само квалитетом меса задовољан купац ће поново доћи - прича садашњи "алфа и омега" производње, насљедник мајстора Лазе, његов син Александар Шешић.

Према његовим ријечима, клаоница се простире на 1.000 квадратних метара.

- Стоку смјештамо у прихватни бокс, која се налази у склопу погона. Одмах уз њу је клаоница и погон за обраду меса.  Најквалитетнији комади меса иду у продају а друге месне прерађевине припремамо без органских додатака и адитива. Бројне награде и признања су доказ да уз наш квалитет  иде и цијена. То је препознао и град Бањалука, који нам је прије три године додијелио "Златну плакету града". Такође, прошле године смо на такмичењу трајних производа у Црној Гори освојили прво мјесто за димљену печеницу - казао је Шешић.

У производњи и месницама запослено је 45 радника.

- Технолог надгледа сву  производњу а да би све било како треба провјерава инспекција града. За исправност меса гарантује Ветеринарски институт "Славен" - рекао је Шешић, и наглашава да је "Месница код Лазе" једина која има своју регистровану клаоницу.

Шешићи истичу и хуманитарни рад а само за вријеме прошлогодишњих поплава у неколико наврата Црвеном крсту су донирали своје производе.

Посебно су поноси на сестринску фирму роштиљнице "Обеликс".

- Ту главну ријеч води моја сестра Рената. Наша девиза "за ћевап испред свих" је оправдана јер љубитељи доброг залогаја оду задовољни из роштиљница. И то је породична традиција јер је наш отац Лазо први уз месницу имао своју роштиљницу - закључио је Александар Шешић.

Ћевапи од 35 килограма

Према Шешићевим ријечима у месницама се највише купује "бањалучки ћевап".

- Једне године смо на Тргу Крајине направили "бањалучки ћевап" тежак 35 килограма у традиционалној форми, а потом подијелили грађанима. Ријеч је о најбољем и најпрепознатљивијем производу наше фирме - рекао је Шешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана