Кумсале чекају инвеститора за дјечије игралиште

Ј. П.
Кумсале чекају инвеститора за дјечије игралиште

Бањалука - Градске управа позвала је друштвено одговорне компаније да финансирају изградњу дјечијих игралишта у приградским насељима, а међу понуђеним локацијама је и она у насељу Кумсале.

В.д. начелника Одјељења за комуналне послове у Градској управи Петар Билчар каже да је циљ акције да игралишта, чију изградњу финансирају друштвено одговорне компаније, буду равномјерно распоређена по цијелом граду, како у ужем центру, тако и по приградским насељима и руралним дијеловима.

- Постоји иницијатива грађана да се у насељу Кумсале изгради игралиште, с обзиром на то да је најближе удаљено 2,5 километара, па је ова локација уврштена у понуду донаторима као и неке друге. Молимо потенцијалне донаторе да, осим центра и ужег градског језгра, размотре и могућности да донирају игралишта у приградским насељима - апеловао је Билчар.

Навео је да је, између осталог, у понуди и локација у центру града, такозвано Купусиште, те да је за игралиште на овој локацији потребна нешто већа инвестиција него иначе.

- Били смо на трагу договора између три компаније, које би заједно учествовале у изградњи, али се нису могле усагласити у вези са баналном ситницом, тако да сад тражимо ново рјешење. Према пројекту предвиђено је да изградња овог игралишта кошта око 120.000 КМ - рекао је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана