КУД “Чајавец” игром и пјесмом одушевили публику у Швајцарској

В. П.
КУД “Чајавец” игром и пјесмом одушевили публику у Швајцарској

Бањалука - Чланови Културно-умјетничког друштва “Чајавец” боравили су од 30. априла до 4. маја у швајцарском граду Роршаху. Врхунац посјете био је цјеловечерњи концерт 2. маја, са домаћином КУД-ом “Вук Стефановић Караџић”, којем је присуствовало око 1.000 гледалаца.

- Фолклорни ансамбл и народни оркестар добили су огроман аплауз за извођење игара источне Херцеговине, игара старе Бањалуке, игара косовског Поморавља и шопских игара. Наша чланица и студент етномузикологије на Академији умјетности у Бањалуци Олга Марковић, уз музичку пратњу пастирске флауте кавале са Синишом Весовићем, добила је велики аплауз публике за сјајну интерпретацију пјесме “Пала магла на Радујевац”. “Чајавец” је на бис одиграо бањалучке и шопске игре - рекао је директор КУД-а “Чајавец” Момчило Весовић.

Истакао је да су чланови овог КУД-а добили похвале за квалитет презентације фолклорне традиције од руководстава бројних српских ансамбала Швајцарске, Њемачке и Аустрије.

- Овако квалитетан наступ отвара нове могућности гостовања у другим европским земљама - рекао је Весовић.

Нагласио је да су домаћини члановима бањалучког КУД-а уприличили обилазак Роршаха, Сент Галена и великог Боденског језера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана