Кружни ток на Ребровцу чека само грађевинску дозволу

Весна Поповић
Кружни ток на Ребровцу чека само грађевинску дозволу

Бањалука - Јавно предузеће "Путеви РС" потписало је уговор о изградњи кружног тока на раскрсници код Ребровачке цркве са конзорцијумом "Козарапутеви" и "Приједор-путеви" али почетак изградње чека грађевинску дозволу. Тај документ треба да Градска управа затражи од Министарства за просторно уређење и грађевинарство РС.

- Град нам још није доставио тај документ. Тек када га добијемо моћи ћемо више да кажемо о почетку  радова. Према споразуму који смо потписали град треба да обезбиједи грађевинску дозволу. Остале припреме за пројекат изградње кружне раскрснице Ребровац, на споју магистралног пута М4, источног транзита и улице Степе Степановића су урађене - рекли су у "Путевима РС".

Напоменули су да је уговор са конзорцијумом који ће изводити радове потписан 2. октобра.

- Вриједност пројекта је 541.376 КМ а рок за извођење радова је 90 дана од дана када извођач радова почне са изградњом - казали су у овом предузећу.

У Градској управи су рекли да за дио локације гдје треба да буде грађен кружни ток нису ријешени имовинско-правни односи за 600 квадрата земљишта које припада Српској православној црквеној општини Ребровац.

- Већ је начелно договорено рјешење са СПЦО.  Идуће седмице би требало да потпишемо споразум којим бисмо ријешили тај проблем. Тиме ће град испунити своју обавезу за рјешавање имовинско-правних односа. Након тога ући ћемо у процедуру прибављања грађевинске дозволе - рекли су у Градској управи.

Постојећа раскрсница код Ребровачке цркве једна је од најпрометнијих у граду и ту често долази до загушења саобраћаја.

- Знам и по 15 минута ићи са Старчевице до Борика. Искрено се надам да ће кружни ток растеретити саобраћај јер семафори јако успоравају саобраћај. Тако се зна десити да на семафору код Ребровачког гробља који води ка Старчевици буде зелено свјетло али не можеш прићи путу за град јер је на оном код Ребровачке цркве црвено. Гужве су несносне - каже становник Старчевице Зоран Вукмир.

Договор

Изградња кружног тока најављена је почетком јуна након састанка градоначелника Игора Радојичића и директора "Путева РС" Ненада Нешића.

Убрзано након тога је расписан тендер за избор извођача радова.  Првобитне прогнозе су биле да би тај пројекат могао бити завршен до краја септембра ако не буде проблема. Након затварања тендера изабран је извођач радова али једна од фирми која није добила тај посао је уложила жалбу на ту одлуку. Тек недавно је та жалба одбијена чиме су се створили услови за почетак радова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана