Кресојевић одговорио Нинковићу: Између приватног капитала и дјеце, бирамо дјецу

Катарина Шапоња
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Градски менаџер Бојан Кресојовић рекао је да му није јасно зашто одборници СНСД-а предвођени предсједником Скупштине града Љубом Нинковићем оправдавају поскупљење вртића у Бањалуци.

-Када сам питао предсједника Скупштине зашто не реагује на поскупљења и не осуди неоправдана поскупљења у вртићу „Звијездица“ нимало се нисам ни надао да ће он осудити борбу против поскупљења у овом приватном вртићу. Он повећање субвенција сматра куповином људи, вјерујем да је мислио на куповину гласова - рекао је Кресојевић.

Према његовим ријечима, Нинковић у раду Градске управе која жели да изједначи субвенције јавних и приватних вртића, види само вршење притиска на предшколску установу „Звјездица“ која је своје цијене подигла за 30 одсто што је недопустиво.

-Сматрамо да је наш поступак исправан, јер између приватника и грађана, увијек бирамо грађане. А између приватног капитала и дјеце, бирамо дјецу - истакао је Кресојевић и додао да није ни очекивао подршку предсједника Скупштине, јер он никада не бира оно што је добро.

-Нисам мислио да ћете играти против себе  - казао је Кресојевић.

Циљ Градске управе, додао је, није да избацује пројекте како би само ове године биле редовне и високе цијене субвенција, већ желе да то траје годинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана