Кресојевић: Бањалука тек почиње своју деценију изградње

ГС
Кресојевић: Бањалука тек почиње своју деценију изградње

БАЊАЛУKА- Градски менаџер Бојан Кресојевић наводи да Бањалука тек почиње своју деценију изградње, као и да кандидат СНСД- за градоначелника Бањалуке др Никола Шобот хоће да се бави саобраћајем у граду, а не види проблем паркирања на УКЦ-у.

- Др Шобот је изјавио како је уочио потребу за рјешавањем проблема путне инфраструктуре и гужви у граду, а није видио да је скупштинска већина гласала против саобраћајнице у Дебељацима, Мотикама, Чесми, Пријечанима, Куљанима и Шарговцу- написао је Кресојевић на свом Инстаграм налогу.

Осврнуо се на проблем око паркингa на УКЦ , па поручио Шоботу да не могу да ријеше један саобраћајни проблем.

- У јуну мјесецу ће бити 4 године од почетка изградње гараже на УКЦ-у, гдје за један мандат нису били способни да изграде паркинг гаражу ни за више од 50 милиона КМ. Када не могу ријешити саобраћајни проблем да једном хектару за четири године, како мисли ријешити за цијели град површине 130.000 хектара- пита Кресојевић.

Подсјетио је да за разлику од руководства др Шобота актуелна градска администрација ће за мање од 50 милиона КМ реализовати све капиталне пројекте и то за период краћи од 4 године.

-Мост у Чесми, једносмјерни саобраћај, кружна саобраћајница код Екватора, кружна саобраћајница код Ауди сервиса, кружна саобраћајница код Кампуса, кружна саобраћајница код Сајма, кружна саобраћајница код пекаре Бакал, кружна саобраћајница на укрштању са Његошевом улицом, реконструкција прве Куљанске улице, реконструкција Суботичке улице, реконструкција улице у Дебељацима, реконструкција саобраћајнице према Мотикама, реконструкција саобраћајнице у Пријечанима, реконструкција улице Петра Великог у Чесми, реконструкција моста у Трапистима, реконструкција Гајеве улице, реконструкција шеталишта у Бана Милосављевића, асфалтирање 200 саобраћајница и др- наводи градски менаџер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана