Kresojević: Banjaluka tek počinje svoju deceniju izgradnje

GS
Kresojević: Banjaluka tek počinje svoju deceniju izgradnje

BANjALUKA- Gradski menadžer Bojan Kresojević navodi da Banjaluka tek počinje svoju deceniju izgradnje, kao i da kandidat SNSD- za gradonačelnika Banjaluke dr Nikola Šobot hoće da se bavi saobraćajem u gradu, a ne vidi problem parkiranja na UKC-u.

- Dr Šobot je izjavio kako je uočio potrebu za rješavanjem problema putne infrastrukture i gužvi u gradu, a nije vidio da je skupštinska većina glasala protiv saobraćajnice u Debeljacima, Motikama, Česmi, Priječanima, Kuljanima i Šargovcu- napisao je Kresojević na svom Instagram nalogu.

Osvrnuo se na problem oko parkinga na UKC , pa poručio Šobotu da ne mogu da riješe jedan saobraćajni problem.

- U junu mjesecu će biti 4 godine od početka izgradnje garaže na UKC-u, gdje za jedan mandat nisu bili sposobni da izgrade parking garažu ni za više od 50 miliona KM. Kada ne mogu riješiti saobraćajni problem da jednom hektaru za četiri godine, kako misli riješiti za cijeli grad površine 130.000 hektara- pita Kresojević.

Podsjetio je da za razliku od rukovodstva dr Šobota aktuelna gradska administracija će za manje od 50 miliona KM realizovati sve kapitalne projekte i to za period kraći od 4 godine.

-Most u Česmi, jednosmjerni saobraćaj, kružna saobraćajnica kod Ekvatora, kružna saobraćajnica kod Audi servisa, kružna saobraćajnica kod Kampusa, kružna saobraćajnica kod Sajma, kružna saobraćajnica kod pekare Bakal, kružna saobraćajnica na ukrštanju sa Njegoševom ulicom, rekonstrukcija prve Kuljanske ulice, rekonstrukcija Subotičke ulice, rekonstrukcija ulice u Debeljacima, rekonstrukcija saobraćajnice prema Motikama, rekonstrukcija saobraćajnice u Priječanima, rekonstrukcija ulice Petra Velikog u Česmi, rekonstrukcija mosta u Trapistima, rekonstrukcija Gajeve ulice, rekonstrukcija šetališta u Bana Milosavljevića, asfaltiranje 200 saobraćajnica i dr- navodi gradski menadžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana