Креће се у градњу обилазнице око Бањалуке, позната и траса

ГС
Креће се у градњу обилазнице око Бањалуке, позната и траса

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је разговарао са представницима "Аутопутева Републике Српске" у вези са градњом обилазнице око највећег града Републике Српске.

Станивуковић каже да ће се изградњом обилазнице умногоме растеретити саобраћај и смањити гужве, а од Источног и Западног транзита створити градске авеније. 

Како је нагласио, Бањалука ће рјешавање имовинско-правних послова, завршити и прије предвиђених рокова и ставити на располагање све расположиве капацитете.

"Вадимо из ладице и рјешавамо све предмете и проблеме који су деценијама стајали по страни и били занемаривани од стране прошлих администрација", рекао је први човјек Бањалуке.

"Траса на којој ће бити изграђена обилазница око Бањалуке  креће од Куљана, затим се  укршта са ауто-путем Бањалука – Приједор, те наставља даље ка југу Бањалуке", потврдио је за "Независне новине" Слободан  Станаревић, извршни директор  "Аутопутева Републике Српске", који је присутвовао данашњим разговорима.

Како је рекао, данас су имали разговоре са представнцима града на којим је договорена  припрема око експропријације земљишта на којој ће бити изграђена обилазница, преносе Независне.

"Изградња обилазнице планирана је средставим Европске инвестиционе банке (ЕИБ) с тим да је са њима договорено да 40 одсто средства буду грант средства", казао је Станаревић.

Додао је да ће коначана цијена бити позната крајем марта када  би требало да буде представаљен завршни пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана