Комшијска слога Љубојевићима гради нови дом

Невена Рељић
Комшијска слога Љубојевићима гради нови дом

БАЊАЛУКА - Трочлана породица Љубојевић са Крчмарица, која је прије три мјесеца изгубила кућу у пожару, ускоро би требало да се усели у нови дом, који су удруженим снагама из темеља подигле комшије и хуманитарци.

Син власника куће Срђан Љубојевић рекао је за “Глас Српске” да је на објекту урађен кров те да их сада очекује друга фаза радова.

- У наредним данима почињемо унутрашње радове, разводићемо струју и воду. Погодили смо посао са мајсторима те је све спремно за почетак посла - казао је Срђан.

Додао је да послије тога слиједи малтерисање куће те постављање столарије, за које је такође прикупљен новац.

Пожар је избио 5. септембра у четири ујутро, у само неколико минута њихов дом је претворен у буктињу. Остали су без свега, осим одјеће коју су имали на себи.

- Остали смо буквално без ичега, намјештај, одјећа, лична документа, све је нестало у пожару. Отац је покушао да угаси ватру и спаси ствари, али је задобио опекотине другог степена - испричао је Срђан.

Одушевљен је залагањем и добром вољом комшија, колега и пријатеља који су прави примјер сложности.

- Одмах ујутро су нам у помоћ пристигли сви па смо за дан уз помоћ багера из села успјели очистити гареж, да би могла бити урађена нова плоча. Помоћ није изостала ни када смо почели зидати кућу, сви су добровољно радили - каже Срђан.

Отац му је тада био у болници, а он је сам надгледао радове и помагао.

Његову причу о слози и људима доброг срца потврдио је предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић, који је један од организатора ове акције.

 - Колико год да сам вјеровао у хуманост комшија, оволики одзив је изнад свих очекивања. Већ први дан сам почео да добијам позиве људи који желе да помогну. Остао сам затечен када ме је назвао човјек из Грачанице у ФБиХ и донирао дио кровне конструкције - казао је Маличевић.

Додао је да је ова акција ујединила људе широм свијета.

- Вјерујте, и сада се најежим када причам о томе. Бањалучанка која живи у Канади послала је 500 долара помоћи које је сакупило удружење тамошњих Срба. Комшије су пристизале, доносиле храну и одјећу, а многи су засукали рукаве и помогли да Љубојевићи поново добију кров над главом - испричао је Маличевић.

Помоћ

Миладин Маличевић рекао је да је група комшија ишла од куће до куће и сакупљала добровољне прилоге.

- Ако бисмо некога случајно прескочили јер живи даље, сам нам се јављао и доносио прилог. Захвалан сам свим људима, а издвојио бих и фирму “Бинис бетон”, “Сигма пројект”, локалног пароха, предсједника МЗ Пријечани и друге - истакао је Маличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана